KKTC Başbakanı Özgürgün'den müzakerelere destek

KKTC Başbakanı Özgürgün'den müzakerelere destek
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ana vatan Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kıbrıs müzakerelere destek verdiklerini söyledi

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ana vatan Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kıbrıs müzakerelere destek verdiklerini söyledi.

KKTC'de yeni koalisyon hükümetinin göreve gelmesinin ardından Başbakan Özgürgün, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kıbrıs müzakerelere destek verdiklerini ve Kıbrıs'ta senelerdir çözüm istediklerini belirten Özgürgün, "UBP hükümeti her anlamda Kıbrıs'ta bir çözüme varılması için Cumhurbaşkanı ile açıktan bir görüş ayrılığına düşmez." ifadesini kullandı.

Özgürgün, Kıbrıs Rum yönetiminin çözümden yana olmasının önemini vurgulayarak, "BM parametreleri olan iki kesimlilik, iki halkın siyasi eşitliği, iki kurucu devletin eşit statüsü gibi uluslararası kabul görmüş eşitliğimizi kabul eden bir zihniyet oluştuğunda Kıbrıs'ta hemen anlaşma olur. Ama burada esas mesele; eşitliğimizi kabul etmedikleri gibi Türk varlığını da aslında istemeyen bir yapı ve gerçek var. Rum tarafı en az bizim kadar anlaşma isterse bugün anlaşmanın olabileceğini görüyorum." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğü olmazsa olmazımızdır"
KKTC Başbakanı Özgürgün, hükümetinin, Kıbrıs müzakerelerinin yanı sıra iç ve ekonomik sorunları da Türkiye ile birlikte hareket ederek aşabileceğine inandığını belirterek, "Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğü olmazsa olmazımızdır, kırmızı çizgimizdir." dedi.

Özgürgün, "Ulusal Birlik Partisi hükümetleri olarak yıllardır ana vatan Türkiye ile ilişkilerimizin en sağlıklı ve en güçlü şekilde ilerlemesi sayesinde halkın refah ve mutluluk içinde yaşayabileceğini düşünüyoruz. Biz bu çizgimizi hiçbir zaman değiştirmedik, değiştirmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

KKTC Başbakanı Özgürgün, "Asrın Projesi" olarak adlandırılan "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya suyun gelmesinin Kıbrıs tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu da söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.