KKTC’de Torku rüzgarı

KKTC’de Torku rüzgarı
KKTC'de gerçekleştirilen uluslararası bisiklet turunda şampiyonluğa Torku Şekerspor ulaştı. Temsilcimizde Ahmet Örken de bireysel sıralamada zirvede yer aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığının himayelerinde Başbakanlık Spor Dairesi’nin, Turizm Bakanlığı’nın önemli katkıları ile KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen, Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu muhteşem bir şölenle tamamlandı.4 gün boyunca 28 belediyenin 20’sinden geçerek, toplam 530 kilometre sürüş yapan bisikletçiler, Bisiklet Turu’nun son gününde 50 kilometrelik Kriteryum Etabı’nda kıran kırana bir yarış gerçekleştirdi. Gün boyunca birçok etkinliğin gerçekleştiği 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda kriteryum etabının birinciliğinde geçmiş iki etabın lider ve aynı zamanda sarı mayoyu taşıyan Torku Konya Şekerspor bisikletçisi Ahmet Örken aldı.

50 kilometrelik Kriteryum etabın ikincisi Kempten Cycling Team’den Batuhan Özgür olurken, 3’üncülüğü ise Kolss Cycling Team’den Vitaliy Buts aldı. Kriteryum ödüllerini Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber verdi.

4 gün süren 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda takımlar sıralaması da şöyle oluştu. En iyi takım Türkiye’den Torku Konya Şekerspor olurken, 2. sırayı Ukrayna’dan Kolss Cycling Team aldı, 3. ise Kazakistan’dan Astana City oldu.

Turnuvanın birincisi Torku Konya Şekerspor’a ise kupasını ana muhalefet partisi Genel Başkanı milletvekili Tufan Erhürman verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.