Klasik gitarın 12 yaşındaki 'yıldızı'

Klasik gitarın 12 yaşındaki 'yıldızı'
Dünyanın en saygın klasik gitar yarışmalarından biri olarak gösterilen 13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'nda birinci olan Aylin Çelik, başarısını uluslararası yarışmalar ve dünya çapındaki konserlerle sürdürmeyi istiyor

İtalya'da düzenlenen 13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'nda birinci olarak büyük bir başarıya imza atan 12 yaşındaki gitarist Aylin Çelik, dünya çapında konserler verip, uluslararası yarışmalarda yine Türkiye'yi başarıyla temsil etmeyi hedefliyor.

Pop müziğe duyduğu ilgi sayesinde 6 yaşında gitara başlayan Aylin Çelik'in hayatı, ailesiyle birlikte gittiği Rusya'da klasik gitarla tanışmasıyla değişti.

Türkiye'ye döndüklerinde Tokat'a yerleşen Çelik ailesi, kızlarının 9 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanmasıyla, onun hayallerini gerçekleştirmek için Mersin'e geldi.

Aylin Çelik, yerel ölçekli başarılarını, uluslararası boyuta taşımak için İtalya'da bu yıl 13. kez düzenlenen ve en saygın klasik gitar yarışmalarından biri olarak gösterilen Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'na katılmaya karar verdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinden 30'a yakın yetenekli gitaristin katılımıyla Gorizia kentinde geçen günlerde düzenlenen yarışmanın, 11-13 yaş kategorisinde yer alan Çelik, Domenico Scarlatti'nın "Sonata in e-moll" ile Nikita Koshkin’in "Usher Waltz" eserlerini çaldı.

Hem jürinin hem katılımcıların dikkatini çeken Çelik, başarılı performansını "93" puanla taçlandırarak yarışmada birinci oldu ve kendisine güvenenleri yanıltmadı.

"Türkiye'den tek katılan olduğum için heyecanlıydım"
Çelik, AA muhabirine, önemli bir yarışmaya katılacak olmasından dolayı disiplinli bir şekilde çalışması gerektiğine karar vererek, gününün 4-5 saatini konservatuvarda prova yaparak geçirdiğini anlattı.

Oraya gittiğinde, beklediğinden daha büyük bir organizasyonla karşılaştığını ifade eden Çelik, "Bu kadar çok gitaristin olduğu bir yarışmada olmak benim için biraz stresliydi. Türkiye'den sadece ben gitmiştim. O yüzden çok heyecanlıydım. Tabii ki jürinin önünde normalde çaldığımdan daha düşük bir performans sergiledim çünkü çok heyecanlıydım. Çalarken etrafımdaki insanlara değil de daha çok kendi yaptığım müziğime konsantre oldum ve biraz daha güzel bir şey ortaya çıktı." dedi.

Henüz yolun başında olduğunu bildiğini belirten Çelik, "Gelecekte dünya çapında bir gitarist olup, uluslararası konserler vermeyi amaçlıyorum. Çeşitli yarışmalarda yine Türkiye'yi temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.