Klasik Otomobil Ve Motosikletler Saraybosna'da Buluştu

Klasik Otomobil Ve Motosikletler Saraybosna'da Buluştu
SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 15. Uluslararası Klasik Otomobil ve Motosiklet Buluşması düzenlendi.Kent merkezindeki...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 15. Uluslararası Klasik Otomobil ve Motosiklet Buluşması düzenlendi.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezi önünde sergilenen otomobiller büyük ilgi görürken, Saraybosnalıların en çok rağbet gösterdiği araç 1917 model Ford T oldu.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden 50 aracın sergilendiği buluşmaya, Bosna Hersek'in yanı sıra, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan'dan da katılım oldu.

Rengarenk araçlar, günün erken saatlerinde kentin sokaklarını turlayarak Saraybosnalıları adeta zamanda yolculuğa çıkardı.

Buluşmanın organizatörü Saraybosna Oldtimer Kulübü Başkanı Nedim Husic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl sergilenen 50 araç arasında, Avrupa'da benzerlerine sık sık rastlayamadığımız 1917 üretimi bir araç da bulunuyor. Bu yılki değerli araçlarımız arasında Cadillac Eldorado, Fiat ve Ford'un çeşitli modelleri ile 1922 üretimi Buick marka otomobil de var." ifadelerini kullandı.

Sergilenen araçların maddi değeri hakkında net bir bilgiye sahip olmadığını belirten Husic, "Bir aracı 200, 300 bin avroya satabilirsiniz ancak içinizdeki otomobil aşkı paha biçilmezdir." dedi.

Husic, kulübe herhangi bir maddi destek sağlanmadığını ve bu yıl 15'incisi düzenlenen etkinliğin geleceğinden endişeli olduğunu söyledi.

Sergilenen Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Veliahtı Franz Ferdinand'ın kullandığı aracın kopyası da büyük ilgi gördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.