KMÜ araştırma görevlisi alacak – İşte başvuru şartları

KMÜ araştırma görevlisi alacak – İşte başvuru şartları
 Muhabir
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü, 9 farklı alanda araştırma görevlisi alacak. Bugün (9 Ekim 2023) başlayan başvuru süreci 23 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Peki kimler başvurabilecek? İşte detaylar…

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kadrosunu güçlendirmek için 9 farklı alanda araştırma görevlisi alacak. Araştırma görevlisi alımı için ilana çıkan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, üniversite bünyesinde araştırma görevlisi olmak için aradığı şartları da sıraladı.

HANGİ BÖLÜMLERDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALINACKA

İlana göre; tüm bölümlerde ALES’ten en az 70 puan, ilgili dil sınavından da en az 50 puan almış olma şartı aranacak.

Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere bir araştırma görevlisi alınacak. Bu ilana başvuracak adaylardan, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden birinden lisans derecesine sahip olup İngiliz Dili ve Edebiyatı veya Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olma şartı aranacak.

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere araştırma görevlisi olarak bir kişi alınacak. Bu alanda başvuracak kişilerden, Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans mezunu olup ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olma şartını taşıyor olmaları istenecek.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Donanımı Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere araştırma görevlisi olarak bir kişi alınacak. Bu alanda başvuracak kişilerden, Bilgisayar Mühendisliği lisans mezun olup ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olma şartı istenecek.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı-Kilim Tasarımı Anasanat Dalı’nda görevlendirilmek üzere araştırma görevlisi olarak bir kişi alınacak. Bu alanda başvuracak kişilerde, Geleneksel Türk Sanatları lisans mezunu olup ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olma şartı aranacak.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere araştırma görevlisi olarak bir kişi alınacak. Bu alanda başvuracak kişilerden, Spor Yöneticiliği Lisans mezunu olup Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında veya Spor Yöneticiliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı istenecek.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere araştırma görevlisi olarak bir kişi alınacak. Bu alanda başvuru yapmak için Gastronomi ve Mutfak Sanatları veya Turizm işletmeciliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olup gastronomi ve mutfak sanatları alanında doktora yapıyor olmak gerekecek.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Medya Bölümü Yeni Medya Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere bir araştırma görevlisi alınacak. Bu alanda başvuru yapacak adaylardan, Yeni Medya, Radyo, Televizyon ve Sinema veya Medya ve İletişim bölümlerinin birinden lisans mezunu olup adı geçen bölümlerin birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı istenecek.

Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Almanca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı’nda görevlendirilmek üzere bir araştırma görevlisi alınacak. Bu alanda başvuru yapacakların Almanca Mütercim ve Tercümanlık veya Alman Dili ve Edebiyatı lisans programlarının herhangi birinden mezun olup ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmaları şartı istenecek.

Aynı yüksekokulun Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Arapça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı’nda da bir kişi araştırma görevlisi olarak alınacak. Bu alana başvuracak kişilerin ise Arapça Mütercim ve Tercümanlık veya Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinin birinden lisans mezunu olup ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmaları gerekecek.

Adaylar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin http://servis.kmu.edu.tr/basvuru/ adresinden elektronik ortamda başvurularını yaptıktan sonra alacakları “Öğretim Elemanı Başvuru Formu” ve beyan ettikleri bilgilere ilişkin aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte ilgili birimlere şahsen veya posta yoluyla başvurabilecekleri gibi elektronik ortamda istenilen belgeler okunacak şekilde online başvuru sistemindeki açıklamalara göre taranarak sisteme eklenmek suretiyle de yapabilecek. İstenilen belgeleri online olarak ekleyen adayların şahsen veya posta yoluyla belge göndermeleri gerekmeyecek. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar belgelerin asıl veya onaylı örneklerini jüriye ibraz edecek.

Bugün başlayan başvurular 23 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Ön değerlendirme 27 Ekim 2023 tarihinde yapılacak. Giriş sınavı 31 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Nihai değerlendirme 3 Kasım 2023’te yapılacak. Sonuçlar ise http://www.kmu.edu.tr adresinde yayınlanacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.