KMÜ’de gençler projeyle bilişim alanında istihdama yönlendirildi

KMÜ’de gençler projeyle bilişim alanında istihdama yönlendirildi
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin (KMÜ) Bilişim Teknolojilerinde Talebe Dayalı Genç İstihdamını Artırmak adlı Erasmus + projesi başarıyla tamamlandı.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin (KMÜ) Bilişim Teknolojilerinde Talebe Dayalı Genç İstihdamını Artırmak adlı Erasmus + projesi başarıyla tamamlandı. Projenin Yöneticisi Mustafa Bahar, proje kapsamında Aralık 2020’den Aralık 2022’ye kadarki süreçte yapılan pek çok etkinlik, ziyaret, oturum ve program ile gençlerin sahada uygulama yaptıklarını ifade etti.

Projenin amacının bilgi teknolojileri alanında yeterli beceriye sahip gençleri sektörde daha iyi istihdam için hazırlama yöntemlerini ele almak olduğunu dile getiren Proje Yöneticisi Mustafa Bahar, “Bir diğer amacımız, bilişim teknolojileri (BT) işletmelerinin gençleri BT yeteneklerini daha etkili yollarla işe almasına yardımcı olmaktır. Bunun için: Milyonlarca BT personeline ihtiyaç duyulan AB ülkelerinin dijital Dünyaya ve dijital ekonomiye dönüşümüne yardımcı olmak için BT alanında yetenekli gençlerin önemi ele alındı. Daha akıllı ve sürdürülebilir dijital ekonomi için AB Dijital Eylem Planını ele alındı. BT işletmelerinin istihdam edilebilirlik açısından genç BT yetenekleriyle işbirliği yapmasına yardımcı olmaktır. BT gençlerinin niteliklerin tanınması, becerilerin ölçülmesi/değerlendirilmesi, çalışma koşulları, iletişimin geliştirilmesi, ekip çalışması vb. gibi önemli istihdam edilebilirlik konuları ayrıntılı olarak değerlendirildi. Gençlerin ve BT işletmelerinin BT becerilerini daha iyi değerlendirmelerine, doğrulamalarına imkan sağlamak için çevrimiçi beceri doğrulama araçlarına ve platformlarına olan ihtiyacın giderilmesi amaçlanmıştır. Geliştirdiğimiz çevrimiçi beceri değerlendirme platformu ile çeşitli BT işlerine hazır olup olmadıklarını anlamak için gençlerin BT işine özgü becerilerini değerlendirmelerine imkan tanımaktır. 3 proje faaliyetlerini planlamak, izlemek ve değerlendirmek için Ulusötesi Proje toplantıları düzenlenmiştir. 5 farklı ortak ülkede eğitimler, çalışma ziyaretleri, işe dayalı öğrenme müdahaleleri, tartışmalar, BT uzmanlarıyla özel öğrenme oturumları vb. sağlamak için 5 Öğrenme- öğretmen ve eğitim toplantıları yapılmıştır. Çalıştaylar, konferanslar, BT şirketlerine ziyaretler, ulusal BT toplantılarına katılım, kariyer fuarları, Teknopark ziyaretleri, BT uzmanlarına, paydaşlara ve politika yapıcılara ulaşma dahil olmak üzere çeşitli yaygınlaştırma etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Kısacası bu proje Bilgi Teknolojileri sektöründe işe girmek isteyen herkes ve işe alım yapmak isteyen her firmaya yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

innopark-2-gun.jpegmuhammed-erol.jpegthumbnail-kon-teknokent-gen-mud-kopya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.