KMÜ'de verimlilik paneli

KMÜ'de verimlilik paneli
KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) tarafından...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) tarafından "Hayatımızdaki Verimlilik Kavramına Farklı Bakışlar" konulu panel düzenlendi.
KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, verimliliğin önemli bir kavram olmasının yanı sıra ilk olarak akıllarda ekonomik ilişkileri canlandırdığını söyledi.
Hangi alanda verimlilik ortaya koyulacaksa bunun merkezinde insanın olması gerektiğini belirten Çalış, "İnsanın kabiliyetlerinin doğru zamanda ve doğru biçimde hayata yansıması gerekir. Verimlilik ancak bu şekilde ortaya çıkar. Aksi takdirde verimlilik zulme dönüşür. Zulüm adalet kavramının karşıtıdır." dedi.
KMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nevzat Aydın ise tarımın en önemli girdilerinin toprak ve sudan oluştuğunu dile getirdi.
Verimli su kullanımı için yapılması gerekenleri sıralayan Aydın, bitkilerin ihtiyacı olduğu zaman ihtiyacı kadar su vermek, damla sulama ve modern sulama tekniklerini kullanmak, az su tüketen türler ve çeşitlerin tercih edilmesi ve kırsal üretimin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.