Koalisyon Görüşmeleri Başlıyor!

Koalisyon Görüşmeleri Başlıyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu’nun otoparkında yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu, Konya’da Ramazan ayının bir başka yaşandığını ifade ederek, “Allah Konya’mızı hep aziz eylesin. Binlerce kardeşimizle burada iftar yaparken dünyanın başka yerlerinde kardeşlerimiz acı, ıstırap içinde, acaba iftarı hangi nimetle yapacağım sorusu içinde. Suriye’de milyonlarca kardeşimiz mülteci halinde komşu ülkelere, 1 milyon 700 bini de Türkiye’ye geldi. Irak’ta şu anda her bir köşede feryat ve figan var. Mısır’da infaz edilen kardeşlerimiz terör saldırılarına ve rejimin baskılarına uğrayan kardeşlerimiz var. Çin’de Uygur bölgesinde birtakım yasaklarla karşı karşıyayız. Bütün bu acı ve ıstıraplar içinde Türkiye’de vatandaşlarımız huzur içinde ramazanı idrak ediyor ama gönlümüz İslam dünyasının her bir köşesindeki oradaki kardeşlerimizle birlikte atıyor. Allah onlara da gelecek yıl kendi ülkelerinde, kendi evlerinde ramazanı idrak etme imkanı versin. Allah bizim beraberliğimizi, birliğimizi daim eylesin” dedi.

“BİZ RAMAZAN’I SİYASETİN GÖLGESİNDE TUTMADIK”
7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye verdikleri destekten dolayı Konya halkına teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Konya her zaman bizim yanımızda olduğunu gösterdi. Bundan sonra da gösterecek Allah'ın izniyle. 7 Haziran’da yüzde 41 oyla Türkiye’nin yeniden birinci partisi olarak seçildik. Ancak parlamentoda milletimiz bize tek başına hükümet kurma hakkını vermedi. 7 Haziran’dan bu yana her an ülkemizi hükümetsiz bırakmamak için yoğun bir çaba içindeyiz. Biz ramazanı siyasetin gölgesinde tutmadık. Siyasete ramazanın huzurunu, sükununu ve irfanını yansıtmaya çalıştık. 7 Haziran’dan bu yana verdiğimiz her mesajda Hz. Mevlana’nın düşüncesiyle Türkiye’deki herkese ‘Gelin birlikte Türkiye’yi ayağa kaldıracak, inşa edecek yeni bir dönemin başlangıcı içine dönelim’ dedik. Ama maalesef diğer partilere baktığınızda daha ilk günden kapılarını kapatanlar, daha ilk günden yüzde 60 bloktan bahsedenler Türkiye’de yeni kutuplaşmaların, yeni gerilimlerin önünü açmaktadır. Biz Konya’nın irfanını, hikmetini siyasetimize yansıtmaya kararlıyız. Aziz Konyalıların huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Bu ramazanda da bayramda da inşallah ülkemize hiçbir zaman gerilim, sıkıntı yaşatmadık yaşatmayacağız inşallah. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi nefret dilini kullanırsa kullansın, biz Konya’mızın hikmet dilini, irfan dilini kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE HİÇBİR PERDE ARKASI PAZARLIĞA İZİN VERMEDİK”
Geçtiğimiz gün yapılan TBMM Başkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Değerli arkadaşım dava arkadaşım İsmet Yılmaz’ı bir kez daha Konya’dan tebrik ediyorum. Aslında İsmet Yılmaz’ın başarısı, AK Parti’nin başarısı sadece bizim başarımız değil. Türkiye’de irfan ve hikmet yoluyla davrananların başarısıdır. Bir grup özellikle ana muhalefet partisi yüzde 60’lık bloktan bahsederken biz istikamet üzere ahlaki bir siyaseti ve siyaset ahlakını egemen kılmak için TBMM seçimlerinde hiçbir perde gerisi pazarlığa izin vermedik. Elhamdülillah TBMM Başkanlığı’nı da TBMM’de en büyük grubu bulunduran parti olarak elde ettik. Allah’a hamd olsun verdiğiniz destek dolayısıyla da tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah biz her zaman önemli bir kritik kavşağa geldiğimizde Konya’ya gelip Konyalılarla dertleşir, hasbihal eder Konya’dan güç alıp yola devam ederiz. Seçimden 1 gün önce son mitingimizi Konya’da yapmıştık. Şimdi de önümüzdeki hafta sayın Cumhurbaşkanımızın görevi vermesine müteakip hükümet çalışmaları için de Konya’dan destek almaya geldik. Gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. İnşallah bu güzel ülkeye, bu aziz millete hizmet etmeyi nasip eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.