'Koalisyon güçleri verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmedi'

'Koalisyon güçleri verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmedi'
ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı İsa, "DAEŞ'le mücadelede en çok hava savunma desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği yeterince alamadığımız için kırılmalar yaşıyoruz. Koalisyon güçleri verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmediler." dedi

GAZİANTEP (AA) - ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, "DAEŞ'le mücadelede en çok hava savunma desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği yeterince alamadığımız için kırılmalar yaşıyoruz. Koalisyon güçleri verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmediler." dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batılıların ÖSO'nun zafere ulaşmasını istemediğini savundu.

Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ve PYD'ye karşı mücadele veren tümenin komutanı İsa, koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını ifade ederek, "DAEŞ'le mücadelede en çok hava savunma desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği yeterince alamadığımız için kırılmalar yaşıyoruz, çok sayıda şehit veriyoruz. Bununla sıkça karşılaştık. Verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmediler." diye konuştu.

"Batılılar, Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor"
''Bize destek veren Türkiye, Batılı ülkeler tarafından Suriye'deki iç savaşın içine çekilmek isteniyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bizim DAEŞ'le mücadelemizde başarısız olmamızı istiyor, başarısızlığımıza karşın ise PYD'yi bölgeye hakim kılmak istiyor." ifadelerini kullanan İsa, Türkiye'nin çok zor durumda bırakılmak istendiğini ama Türkiye'nin, Batılıların bu planının üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.