''Koca Ciğer Projesi'' Adıyaman'da tanıtıldı

''Koca Ciğer Projesi'' Adıyaman'da tanıtıldı
İl Halk Sağlığı Müdürü Kutlu: "Amacımız özellikle gençlere temiz akciğeri ve hastalıklı akciğeri göstererek, sigara içme alışkanlığının bu yaşta önlenmesi"

Akciğer kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan ''Koca Ciğer Projesi" Adıyaman'da tanıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Adıyaman Fen Lisesi bahçesine "koca ciğer" maketi konularak, öğrenciler bilgilendirildi.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla kanser hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Kanser Haftası kapsamında Sağlık Bakanlığının "akciğer maketini" birer hafta süreyle illere tahsis ettiğini kaydeden Kutlu, bu maketle okullara ziyaretlere başladıklarını, öğrencilere akciğerin normal ve zarar görmüş halini gösterdiklerini ifade etti.

Kanserli akciğer ile sigara içen ve astımlı kişinin akciğerlerini maket üzerinden öğrencilere anlattıklarını dile getiren Kutlu, böylece kötü alışkanlıkların önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kutlu, "Amacımız özellikle gençlere temiz akciğeri ve hastalıklı akciğeri göstererek, sigara içme alışkanlığının bu yaşta önlenmesi. Akciğerin kirlenmesi, akciğerin devre dışı kalmasıyla oluşabilecek durumları, sigaranın zararlarını anlatmaya çalışıyoruz. Öte yandan da sigara-akciğer ilişkisinin birebir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.