"Koca Halep insanlık için bir Kobani olamadı"

"Koca Halep insanlık için bir Kobani olamadı"
Halep Sultan Ahmed Tugayı Komutanı Ali Türkmen: - "10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor. Koca Halep, bir Kobani olamadı"

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Halep'teki Sultan Ahmed Tugayı'nın komutanı Ali Türkmen, "10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık, 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor. Koca Halep, insanlık için bir Kobani olamadı" dedi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'i vurmak için Suriye'ye gelen Rusya'nın şu an bu terör örgütüne yardım ettiğini belirterek, "Hastane, cami, okullar ve siviller hedef alınıyor. Rusya adeta savaş suçu işliyor. Rusya savaşa dahil olmadan önce, PYD, DAEŞ ve Esed rejiminin, bizimle savaşacak gücü yoktu. Onları 3 yıldır sıkıştırmıştık ancak muhalifleri bitirmek için, rejim, DAEŞ, İran, Hizbullah, Irak şiileri ve Rusya koalisyon kurdu" diye konuştu.

Halep'in kuzeyinde önceki gün gece 7 uçağın aynı anda köyleri vurduğunu ifade eden Türkmen, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen mücadelemiz sürüyor. PYD ve Esed rejimi, önceki gün gece Halep'teki Türkmen mahallesi olan Hüllük ve Bostanpaşa'ya saldırdı. Muntasır Billah Tugayı, bu saldırıyı geri püskürttü ve 30 PYD'liyi öldürdü,18 esir aldı. Her türlü teknolojik ve ağır silah karşısında gençlerimiz vatanlarını korumak için destansı bir mücadele sürdürüyor. 10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor. Koca Halep, insanlık için bir Kobani olamadı. Şu an tüm köyler boşaldı. İnsanlar yollarda aç, susuz ölüyor. İnsanlar, sadece Azez'in kuzeyine değil, ülkenin 4 bir yanına kaçıyor çünkü Rusya, DAEŞ'i değil, sivilleri vurmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler ve insanlık nerede?"

Halep meselesinin sadece Türkmen ya da Arapların meselesi olmadığını belirten Türkmen, şu an uygulanmaya çalışılan kirli planın bölgeyi ve tüm dünyayı yakından ilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

Türkmen, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın konuyla ilgili açıklamalarından memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.