Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Şehit Halisdemir Anısına Müze

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Şehit Halisdemir Anısına Müze
Niğde'de inşa çalışmaları devam eden ve bu yıl hizmete girmesi beklenen müzede, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in özel eşyaları sergilenecek

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Niğde'nin Bor ilçesinde inşa çalışmaları devam eden "Şehit Ömer Halisdemir Müzesi"nin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak için Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde önemli bir proje hazırlandığı kaydedildi.

Bina çatısı Türk bayrağı formunda yapılacak müzenin gençlik merkezi olarak da kullanılabileceği belirtilen açıklamada, kaba inşası tamamlanan yapının çatı ve duvar çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, müzenin modern bir yapıya sahip olacağı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Yapıda, şehit Halisdemir’in özel eşyalarının sergileneceği müze bölümü oluşturulacak. Müzede ayrıca, 15 Temmuz belgeselinin yayınlanacağı seyir odası ve dinlenme alanları da yer alacak. Bina önünde yer alacak bayrakların alt kısımlarına Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiiri ile Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden alıntılar yer alacak. Yapının gençlik merkezi bölümünde kütüphane, derslikler ve bilgi iletişim odası gibi gençlerin faydalanacağı bölümler bulunacak."

Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen projenin yeşil alan ve otoparkının da bulunacağı bildirilen açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin daha önce de Çukurkuyu beldesinde şehit Halisdemir'in adının verildiği park yaptırdığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.