Kocaeli İtfaiyesi, Uluslararası Eğitim Merkezi Haline Geldi

Kocaeli İtfaiyesi, Uluslararası Eğitim Merkezi Haline Geldi
Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde yurt içi ve dışından gelen bin 275 itfaiyeciye teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi, yerli ve yabancı bin 275 itfaiyeciye teorik ve uygulamalı eğitim veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliğince 4 yıldır ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, itfaiyecilere 3 hafta boyunca 90 saat teorik ve pratik eğitim veriliyor.

Türkiye'nin çeşitli il ve ilçeleriyle 11 ülkeden gelen bin 275 itfaiyeciye yangın, deprem, trafik kazası, arama-kurtarma ve kimyasallar konusunda bilgi veriliyor.

Ayrıca yangın, doğal afet, trafik kazalarına müdahale teknikleri, ilk yardım, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket ve ip bağlama teknikleri öğretiliyor.

Eğitim sonunda sertifika veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, yaptığı açıklamada, Anadolu’ya gidecek her türlü kimyasal, yanıcı, tehlikeli maddelerin önce Kocaeli'ndeki limanlara geldiğini, kentteki sanayi kuruluşlarının çokluğunun da kendilerine tecrübe kazandırdığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.