Kocaeli Valisi Güzeloğlu: Vatandaşlarımız Bilmelidir Ki Tüm Trafik Kuralları Yürürlüktedir

Kocaeli Valisi Güzeloğlu: Vatandaşlarımız Bilmelidir Ki Tüm Trafik Kuralları Yürürlüktedir
Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Kurban Bayramı tatilini kapsayan 10-18 Eylül tarihlerinde kural ihlali tespit edilen sürücülere ceza uygulanmayacağına ilişkin haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını süreçle ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kurban Bayramı tatilini kapsayan 10-18 Eylül tarihlerinde kural ihlali tespit edilen sürücülere ceza uygulanmayacağına ilişkin haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattıklarını söyledi.

Vali Güzeloğlu, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve kamu kurumu müdürleriyle Bağçeşme Mezarlığında asker ve polis şehitliklerini ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktı, dua okudu.

Şehitlik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Güzeloğlu, ''Kurban Bayramı arifesinde özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ziyaret ettik, ruhlarına fatihalar gönderdik'' diyerek, 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğe kastedenlere karşı "iman dolu göğüsleriyle sıra dağlar gibi durarak" şehadet mertebesine erişen tüm şehitleri rahmetle minnetle bir kez daha andığını ifade etti.

Güzeloğlu ayrıca bazı haber sitelerinde yer alan, "İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada tatil süresince trafik cezalarının uygulanmayacağı" yönündeki haberlere ilişkin de şunları söyledi:

''Açıkça ve net olarak belirtilmelidir ki kuralların ihlali halinde gereği yapılacaktır. Trafik kurallarının ihlali, başta kuralı ihlal edenin can emniyetinden başlayarak giderilmez ve kabul edilemez sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda bahsi geçen yazı, kastı aşan bir yazıdır. Hemen akabinde bu yazı yürürlükten kaldırılmış, tüm birimlerimize gereği tekrar açık bir şekilde ifade edilmiştir. Sayın bakanımızın açıklaması vardı, Elektronik Denetleme Sistemi artık uygulamadan kaldırıldı. Vatandaşlarımız bilmelidir ki tüm trafik kuralları yürürlüktedir, uygulanmaktadır. Bayram süresince ve hiçbir gün buna dönük bir istisnamız söz konusu değildir. Bu yanlış anlamaya neden olan süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık. Vatandaşlarımız kurallara uyarak, kurallar içinde kalarak, güvenli şekilde seyahat ederek sevdiklerine kavuşsunlar.''

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Kurban Bayramı tatilini kapsayan 10-18 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarımıza denetim amaçlı EDS, TEDES, MOBESE, radar ve benzeri şekilde herhangi bir ceza yazılmayacak, kural ihlali tespit edilen yol kullanıcılarına ihlal ettiği kural ve cezası hatırlatıldıktan sonra 'Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar' denilecektir." ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.