Kocaeli'de Mavi Dil Hastalığı Karantinası

Kocaeli'de Mavi Dil Hastalığı Karantinası
5 ilçede hastalık belirtileri görülmesi üzerine 10 mahallede karantina uygulaması başlatıldı

KOCAELİ (AA) - Gebze, Kandıra, Kartepe, Derince ve İzmit ilçelerindeki bazı hayvanlarda mavi dil hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Gebze Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar, Kandıra Pirceler, Kurtyeri, Derince Karagöllü/Bıçakçılar, Çavuşlu/Çal, Kartepe Ketenciler, İzmit Akmeşe/Sultaniye ve Zeytinburnu mahallelerindeki hayvanlarda hastalık şüphesine rastlandığı belirtildi.

Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsünden gelen uzmanların bazı numuneler aldığı ifade edilen açıklamada, hayvanlara mavi dil hastalığı teşhisi konulduğu bildirildi.

Bunun üzerine çeşitli önlemler alındığını aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Öncelikle hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklanmıştır, ikinci emre kadar karantina uygulanmaktadır. Köylerde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi dil hastalığına karşı aşılama faaliyetlerine devam edilmekte, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.