Kocaeli'de sendikadan üyelerin işten çıkarılmasına tepki

Kocaeli'de sendikadan üyelerin işten çıkarılmasına tepki
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Liman-İş Sendikası, Gebze ilçesindeki lojistik firmasında çalışan bazı üyelerinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi- Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Aykurt:- "31 yıllık geçmişiyle övünen bir firmanın işçisini bir meta gib

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lojistik firmasında çalışan sendikalı işçilerin işten çıkarılmasına Liman-İş Sendikası tepki gösterdi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Bülent Aykurt, sendikalarının Kocaeli Şubesi'nde yaptığı konuşmada, Gebze ilçesindeki bir lojistik firmasında çalışan altı işçinin sendikalarına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia ederek 18 işçinin de zorla sendikadan istifa ettirildiğini savundu.

Firmanın, sendikalı işçileri sindirmek için çeşitli bahaneler öne sürdüğünü ifade eden Aykurt, "Uyarılarımıza kulak asmayan işveren, işçileri işten atmakla hukuktan, sendikadan ve mücadeleden kurtulacağını düşünüyorsa yanılıyor. 31 yıllık geçmişiyle övünen bir firmanın işçisini bir meta gibi tüketmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Aykurt, sendika olarak ilgili firmaya 31 yıllık başarılarında pay sahibi olan işçilerin hakkını hatırlatacaklarını dile getirerek "İşçi sınıfına yapılan bu saldırılara karşı tüm platformlarda mücadele edeceğiz, tüm yasal haklarımızı kullanacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.