Kocaköylü çocuklar şehir şehir gezdi

Kocaköylü çocuklar şehir şehir gezdi
Diyarbakır’ın Kocaköy İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan “Tarihler bizi söyler” projesi kapsamında, yoksul ailelerin çocukları şehir şehir gezdi.

Proje çerçevesinde, Ankara, Konya, Söğüt, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u gören çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan, “Toplumlarda her zaman zayıf halka olarak görülen çocukların yaşama tutunmalarını sağlamak ve gelecek nesillere rehber olmalarını sağlamak biz devlet görevlilerinin asli görevlerindendir. Bunun için çocuklarımız için elimizden gelen her türlü imkanlarımızı kullanacağız ve kullanmaya da devam edeceğiz. Yapılan bu gezi projemizde çocukların çoğu ilk defa il dışına çıktılar. İlk defa uçak gördüler ve ilk defa bu kadar kapsamlı bir gezdiler. Belki de bu gezi çocuklarımız için ilklerle dolu bir anı olacak. Burada önemli olan çocuklarımıza ileriki yıllarda bir ufuk oluşturması, vizyon genişliği sağlaması, çocuklarımızın farklı kültürlerin farklı insanlarla aynı çatı altında yaşanabilirliğini göstermektir. Bu tür sosyal projeleri Kocaköy halkına sunarak özellikle çocuk ve gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek eğitim ve öğretim sürecinde gezi ve gözlem farkındalıklarını artırma hedefine de bizleri götürmektedir. Çocuğun bu tür farkındalığı, kendi yaşamına yansıtması kişisel, psiko-sosyal gelişiminin yanında sosyal sorumlulukların artmasını da beraberinde getireceği temenni ediyoruz. Yapılan gezi süresince çocuklarımızdan çok olumlu, bundan sonraki yaşantılarına doğrudan etki edecek dönütler aldık. Gezmiş oldukları yerleri arkadaşlarına, ailesine toplumlarına anlatırken ayrı bir heyecanla anlattıklarına şahit olduk. Gezi boyunca çok özel ve tarihi mekanlara gittiler. Her gittikleri yerlerde milletvekillerimizle valilerimiz ve kaymakamlarımızca en güzel şekilde ağırlandılar. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devletimizin sağlamış olduğu imkanları kullanarak sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz ve Kocaköy ilçemiz için elimizde olan tüm imkanları çocuklarımıza ve gençlerimize sunacağız. Bu projede emeği geçen, başta Kocaköy SYDV Müdürü Mustafa Yaşar olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” dedi.

SYDV Müdürü Mustafa Yaşar ise, “Bu tür sosyal projeler toplumsal yapı içerisinde, ekonomik ve bölgesel eşitsizliklerin giderilmesinde büyük etken. Çocukların ileriki yaşamlarını yeniden anlama ve anlamlandırma boyutunda önemli bir yapı taşı. Projede emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Yusuf Turhan olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.