Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Kocaman giderse Konya düşer

Kocaman giderse Konya düşer

Modern futbol 19. yüzyılda ortaya çıkmış bir spor dalıdır ve futbolcular tarafından oynanır. Her takımın bir teknik direktörü, bir sistemi, bir oyun anlayışı vardır ancak futbol, futbolcular ile oynanır.

Konya futbolunun son birkaç sene içerisindeki en talihsiz demecini Başkan Ahmet Şan vermiş, en talihsiz yayıncılığını da röportajı 3 hafta sonra veren Anadolu Ajansı yapmıştır. Bir hoca takımı emanet ettiği teknik direktör hakkında böylesine bir açıklama yapamaz. Bunun bir örneğini ne İngiltere ne de Almanya’da görebilirsiniz. Ancak futbolu az gelişmiş ikinci sınıf ülkelerde görebilirsiniz.

Gelelim maça… Ligin en yaşlı takımı Mersin İdman Yurdu’na karşı sezonun en güzel oyununu sergileyen Torku Konyaspor’da en çok göze çarpan isimler, orta alandaki güzel futbolu ve uyumları ile dikkat çeken Holmen-Ali Çamdalı ikilisi ile sol bekte son derece akıllıca oynayan ve Serkan Balcı’yı felç eden Mehmet Uslu.

“Mersin kimmiş canım, ligin en kötü takımı” diyerek, galibiyete gölge düşürmek isteyenler, Mersin’in ligin en büyük takımlarından Galatasaray ile berabere kaldığını unutmamalılar.

Traore ile Sissoko’nun güzel futbolu özlenen hücum futbolunu bir nebze de olsa hatırlatırken asıl dikkat edilmesi gereken şey, Konya’nın topa sahip olarak rakibi adeta Arena’nın çimlerine gömmesiydi. Alban Meha, Traore ve Sissoko bundan sonraki maçlarda orta alanın vazgeçilmezleri olacaklarının sinyallerini verirlerken sonradan oyuna girerek bir asist yapan Ömer Şişmanoğlu’da Rangelov’u keseceğini ve formayı alacağını gösterdi.

Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin başındayken Lugano, Sow, Niang, Andre Santos, Caner Erkin ve hatta Alex, Kocaman’ın neferleriydi. Böylesine büyük oyunculara sistemi anlatmak kolaydı ve Aykut Hoca’da takıma sistemini empoze edebilmişti. Aykut Hoca’nın Torku Konyaspor’da Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Mehmet Uslu, Ali Turan, Rangelov gibi çok iyi niyetli ama sınırlı oyunculara da sistemini oturtacağına şüphem yok.

Sistem bir zeka  işidir ancak yüzde ellisini futbolcular doldurur. Konyaspor’un başta Başkan sonra da taraftarlar olmak üzere Aykut Kocaman’ın arkasında durması gerekir, durmalıdır ki Konyaspor küme düşmesin. Çünkü Aykut Kocaman gider de ligin “kaşar” hocalarından biri gelirse Konyaspor düşer. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR