Kocaman tecrübe

Kocaman tecrübe
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig’de Şenol Güneş’in ardından en deneyimli teknik adam olarak dikkatleri üzerine topluyor.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig’de Şenol Güneş’in ardından en deneyimli teknik adam olarak dikkatleri üzerine topluyor. Ligde, kupada ve Avrupa’da bugüne kadar 5 farklı takımla 443 maça çıkan Kocaman, 650 maçı bulunan Şenol Güneş’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Rıza Çalımbay ve şu anda boşta olan Ertuğrul Sağlam gibi tecrübeli isimlerin de kıl payı önünde olan Kocaman, sırasıyla İstanbulspor, Malatyaspor, Torku Konyaspor, Ankaraspor (Osmanlıspor), Fenerbahçe ve yeniden Torku Konyaspor ile toplamda 12 sezon saha kenarında yer aldı.

Takımlarını yönettiği 443 maçta 189 galibiyet, 109 beraberlik ve 142 mağlubiyetten oluşan performans sergileyen Kocaman, 8 sezon aradan sonra geldi Konya’da yine başarılı olmanın eşiğinde. 2005-2006’da Torku Konyaspor’a Süper Lig’deki en başarılı sezonunu yaşatan Kocaman, o dönem 1,35 puan ortalaması yakalamıştı. Bu sezon 7. haftadaki Kasımpaşa yenilgisinin ardından Mesut Bakkal’ın yerine göreve getirilen Kocaman geride kalan 18 haftada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgiden oluşan performansla 25 puan topladı. 2005-2006 sezonundaki puan ortalamasını yakalayan Kocaman zaman zaman eleştirilse de son haftalarda yeniden taraftarın gönlüne taht kurmayı başarmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.