KOCAMAN tespitler

KOCAMAN tespitler
Futbolda günlük başarıların, kendi anlayışında olmadığını belirten Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, başarının bir süreç olduğunu belirtti. Futbolda doğruları olduğunu dile getiren Kocaman, doğruları eşliğinde ilerlemek istediğini söyledi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, üst sıralarda tutunmak isteyen takımların 1,5 puan ortalaması yakalamasının ve bunu sezonlara yaymasının önemli olduğuna dikkat çekti. Kocaman, bunun üzerine konulacak her puanın artı olacağını belirterek, “Daha önce Fenerbahçe örneğini verdim. Bir noktadan sonar hep “En az yarı finallik bir hoca” olmanız gerektiği düşünülüyor. Burada da 66 puan aldık. Ama öyle değil. Bu takımlar için futbolda güç denen şey şudur; 1,5 puan ortalaması. İki maçtan bir tanesini kazanabiliyorsun demektir çünkü. Bunu bir buçuk seneye yayabilmiş bir takım, bir adım daha atma olgunluğuna erer artık. Sonraki düşüşü de 1,5 puanın altına olmaz” dedi.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Türkiye’de transfer çılgınlığı yaşandığına vurgu yapan Kocaman, akıllı transfer politikası izlemeyen takımların birkaç sezon içinde yerlerini kaybettiklerine dikkat çekti. Kocaman, takımın dengesini bozabilecek çok sayıda transferin başarıyı yakalan ekibe de haksızlık olduğunu da dile getirerek, “Bu sene benden beklenen şuydu; Avrupa Ligi'ne gidiyoruz, gruptan çıkacağız ama bizim takımımız kalitesiz ve 5 tane daha adam alalım. O zaman bu 66 puanı almış futbolcu grubunu ne yapacağız? 40 puan almış ikinci yarıda! Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı geçmiş” diye konuştu.

HEDEF PUAN KAÇ OLMALI?

Geçen sezonun farklı değişkenler içeriğini söyleyen Kocaman, bu değişkenlerin Konyaspor’u 66 puana taşıdığını dile getirdi. Bu sezonun daha farklı olacağını belirten, Kocaman puan hedefini şöyle açıkladı: “Şunu söylememem gerekiyor ve söyleyemeyeceğim de: “Takımımız bu kadar, kapasitemiz bu...” Böyle bir şey yok. Bu takım 66 puan aldı. Fakat Avrupa Ligi başka bir şey. Çünkü 66 puanlık bir takım değiliz. Oyuncularıma da söylüyorum bunu. 50-55 puan bandına yerleşmesi gereken bir takımız. Bunu yapabildiğimiz zaman, bence başarılıyız. Kamuoyu bunu başarısız görecek, ama yapacak bir şey yok. Benim doğrularım bunu emrediyor bana. Öğrendiklerim çerçevesinde bu konuda gideceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.