Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Kocaman’ın bakış açısı

Kocaman’ın bakış açısı

Son haftalarda oynadığı zevksiz futbol ile eleştiri oklarının 1 numaralı hedefi olan bir takım düşünün ki bu takım son 3 iç saha maçında 10 gol atmış olsun. Futbolu sadece hücum etmekten ibaret gören ve kendilerince kötü futbol sebebiyle Aykut Kocaman’ı eleştirip yeni teknik direktör isimleri telaffuz etmeye başlayan “içimizdeki İrlandalılar” bu hafta ki galibiyete sanırım pek sevinememişlerdir. Türkiye Kupası maçında denediği ve beğenerek ligde de ilk 11’de şans verdiği 3 isim vardı Aykut Hoca’nın. Bajic, Abdülkerim ve tabi ki Kibong. Adanaspor’da senelerce başarılı bir grafik çizen Kibong’un Uğur İnceman’dan, Volkan Fındıklı’dan ne eksiği var diye düşünülmüş olacak ki bu çocuğa da bir şans verelim denmiş. Kibong’da bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek sadece hocasının değil, taraftarların da beğenisi kazandı.

Maç oynanmadan önce Antalyaspor 17, Konyaspor ise 20 puandaydı. Yani tabir-i caizse bu maç 6 puan değerindeydi. Realist bakıldığında Konyaspor’un bu ligdeki en büyük rakiplerinin de başında geliyordu Antalyaspor. Eğer maçı Antalya kazanmış olsaydı şu an iki takım aynı puanda olacaktı ve Konyaspor’da tedirginlik kendini diğer maçlarda iyiden iyiye hissettirecekti. Maça hücum anlamında çok iyi çalışan Aykut Hoca’nın öğrencileri daha 2. dakikada Kibong ile golü buldu ve “Benim yapabildiğim tek şey savunma değil” dedi adeta. Bajic yavaş yavaş iyi oyununu oturtmaya başlarken Rangelov da gol pozisyonuna girme konusundaki becerisini son vuruşta gerçekleştiremedi ve bu hafta da şeytanın bacağını kıramadı. Orta sahada dirençli olan temsilcimizde bekler hücuma iyi çıkıp, hücumda oynayan oyuncular da sırtı dönük iyi oynayınca Antalyaspor afalladı kaldı. Şanssız goller yesek dahi maçı kazanmasını da bildik.

Michael Jordan’ın bir sözü var; “Hücum maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk.” Bu anlayışı Aykut Kocaman da benimsemiş olacak ki ligin en iyi forveti attığı gol dışında neredeyse oyunda yok gibiydi. Stoperler Vukovic ile Ali Turan adeta Eto’o’ya yapıştılar ve rahat oynama imkanı vermediler.

Velhasıl kelam demem odur ki bu futbol Konyaspor’un bu sezon ki en iyi futboluydu. Böyle devam ederse bu takım ligi istediği yerde bitirir. Unutulmamalı ki bu takıma 14 haftada 23 puan kazandıran çok yetenekli oyuncular değil, Kocaman’ın bakış açısıdır. O bakışı kaybetmemek adına arkasında durmaya devam. Güzel günler göreceğiz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR