Kolay zayıflamanın 8 yolu!

Kolay zayıflamanın 8 yolu!
 Muhabir
Sağlıklı bir diyet için egzersiz yapmanız gerekiyor. Ancak vücudunuzu hiç çaba harcamadan ince bir hale sokabilecek püf noktaları da vardır. Bazı yiyecek ve tüyolarla herhangi bir diyet yapmadan birkaç kilo vermenize yardımcı olacağız.

1. GÜNDE ÜÇ KEZ KAHVE İÇİN

Gün boyunca iki ila üç fincan kahve içen kadınlar, ne yerse yesin ya da ne kadar egzersiz yaparsa yapsın metabolizmalarını yüzde 16 oranında hızlandırıyor. Bu sonuç Harvard Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada ortaya çıktı. Kafein merkezi sinir sistemini uyarır, kan dolaşımını artırır, bağırsak hareketini ve böbrek aktivitesini destekler. Kahve ayrıca ruh halinizi iyileştirir ve çikolata gibi şişmanlatıcı yiyeceklere olan iştahınızı azaltır. Kahveyi şeker veya herhangi bir tatlandırıcı olmadan tadını çıkarın.

2. ZEYTİNYAĞI VE SÜT SİZİ ZAYIFLATIR

Yeni yapılan bilimsel çalışmalar, zeytinyağındaki oleik asidin bağırsakta hormon oluşumu yoluyla yemek yeme isteğini azalttığını ve zeytinyağını harika bir iştah bastırıcı olduğunu gösteriyor. Linoleik asitler süt ve süt ürünlerinde bulunur. Yağ metabolizmasını uyarır ve kas oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle vücut, yağlayıcı hormon olan insülini daha az üretir. Yağsız sütle bu durum gerçekleşmez çünkü içinde linoleik asit yoktur.

3. DÜZENLİ YİYİN

Hangi öğünü atlarsak atlayalım, bu metabolizmamız için iyi değildir. Çünkü yiyecek bir şey olmayınca kan şekeri düşüyor ve vücut yeni enerjiye ihtiyaç duyuyor. Sonuç, bir öğünde yemeniz gerekenden daha fazlasını yiyorsunuz. Yapılan bazı bilimsel araştırmacılar, günde üç öğün yemek yemenin ideal olduğunu gösterdi. Kan şekeri sabit kalır. Enerjinin büyük bir kısmının proteinden gelmesi ideal olandır. Çünkü protein sizi uzun süre tok tutar.

4. YATMADAN ÖNCE PROTEİN ATIŞTIRMALIĞI

Derin uyku sırasında bile vücut büyüme hormonu HGH ürettiğinde yağlar erir. Yeterince oluşabilmesi için yatmadan bir ila iki saat önce düşük kalorili proteinli bir atıştırmalık yemelisiniz. Örneğin 100 gr yoğurt veya quark, 150 ml ayran veya beş adet badem. Yeterince uyuyanlar iştah açıcı bir hormon olan ghrelin'i de daha az üretirler. Örneğin gecede beş saatten az uyursanız ertesi gün kanınızda yüksek ghrelin konsantrasyonu olur, bu da iştahınızı artırır ve ortalama 550 kalori daha fazla tüketmenize neden olur.

5. YEMEKTEN SONRA NANE

Yemekten sonra içilen bir fincan nane çayı safra suyu üretimini uyarır ve böylece yağ yakımının hızını artırır. Amerikalı araştırmacılar ayrıca nane yağının sizi hızla uyandırdığını, enerji seviyenizi artırdığını ve hatta atıştırma isteğinizi azaltabildiğini de ortaya çıkardı.

6. HER ZAMAN RAHAT OLUN

Çünkü stres, huzursuzluk ve yoğun tempo sizi şişmanlatıyor. Bunun nedeni, telaşlı durumlarda ve stresli tempoda daha fazla salgılanan kortizol hormonudur. Bu hormon kan şekerinin yükselmesine neden olur ve kalorilerin karın bölgesindeki yağ depolarında depolanmasını sağlar. Bu nedenle mümkünse her zaman huzur içinde yiyin ve arada hızlı atıştırmalıklardan kaçının. Çikolataya uzanmadan önce birkaç kez sakin bir şekilde nefes alıp verin ve büyük bir bardak su için.

7. ŞEKER TÜRÜNÜ DEĞİŞTİRİN

Onsuz hayat asla iyi bir fikir değildir. Çünkü er ya da geç şekersiz hayattan rahatsız olacaksınız. Arada sırada kendinize tatlı bir şey ısmarlayın, ancak doğru şekerle. Rafine şekerden uzak durun ve şekeri doğal gıdalardan almayı deneyin.

8.TABAKLARIN RENGİNE DİKKAT EDİN

Yemeğinizi koyu renk bir tabağa dizin. Araştırmalar, tabakta daha fazla kontrast (karşıt, zıt) olduğunda daha az yemek yeme eğiliminde olduğumuzu gösteriyor. Yemeği koyu tabakta servis edersek, tabak daha büyük göründüğü için otomatik olarak tabağa daha küçük bir porsiyon koyarız. Yani her öğünde biraz daha az yeriz ve bunun uzun vadede kilomuz üzerinde önemli bir etkisi olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.