Kolombiya'da "Filistin Toprak Günü" Etkinliği

Kolombiya'da "Filistin Toprak Günü" Etkinliği
Başkent Bogota'da düzenlenen etkinliğe Kolombiyalılar ve bu ülkede yaşayan Filistinliler büyük ilgi gösterdi

BOGOTA (AA) - Kolombiya'nın başkenti Bogota'da "Filistin Toprak Günü"nün 41'inci yılı dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Filistin'in Bogota Büyükelçiliği tarafından Chico Müzesi'nde düzenlenen programa Kolombiyalılar ve bu ülkede yaşayan Filistinliler büyük ilgi gösterdi.

Konuklara, İsrail'in Filistin'deki işgal ve baskı politikalarını anlatan bildiriler dağıtıldı. Filistin yemekleri ve eşyalarından örneklerin sergilendiği etkinlikte davetlilere dans gösterileri ve müzik dinletisi sunuldu.

Filistin'in Bogota Büyükelçisi Rauf Malki, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyanın ırkçılık, zulüm, nefret ve işgal karşısında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Kolombiya halkının Filistin davasına desteğine dikkati çeken Malki, ülkesinin bu desteklerle bir gün barışa ulaşacağına inandığını ifade etti.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.