Kolombiya'dan 150 Bin Venezuela Vatandaşına Geçici Hukuki Statü

Kolombiya'dan 150 Bin Venezuela Vatandaşına Geçici Hukuki Statü
BOGOTA (AA) - Kolombiya, ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle ülkelerine dönemeyen 150 bin Venezuelalıya geçici hukuki statü vermeye hazırlanıyor.Kolombiya Göç...

BOGOTA (AA) - Kolombiya, ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle ülkelerine dönemeyen 150 bin Venezuelalıya geçici hukuki statü vermeye hazırlanıyor.

Kolombiya Göç İdaresi Direktörü Christian Kruger, vize süresi dolmasına rağmen ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle Kolombiya'da kalmaya devam eden 150 bin Venezuela vatandaşına geçici hukuki statü verileceğini açıkladı.

Venezuelalıların, Kolombiya'ya 25 Temmuz'da ya da öncesinde hukuki yollardan girmiş olmaları gerektiğine dikkati çeken Kruger, verilecek hukuki statünün 2 yıl geçerli olacağını ve statü sahiplerine çalışma izni ve sosyal güvenlik imkanları sağlanacağını söyledi.

Kolombiya Devlet Başkanlığından dün yapılan yazılı açıklamada da Kolombiya Göç İdaresine Sınır Hareketlilik Kartı (TMF) için başvuruda bulunan 560 bin Venezuela vatandaşı arasından, şubat ayında ön kayıtları tamamlanan 7 bin kişinin kartının basımına 1 Ağustos'ta başlanacağı belirtilmişti.

Öte yandan Venezuela Başsavcılığı ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısının 113'e ulaştığını duyurdu. Protestolar, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümetin kontrolünde bulunan Yüksek Mahkemenin 31 Mart'ta Ulusal Meclisin yetkilerini aldığını açıklamasıyla başlamıştı.

Maduro yönetimi, muhalefet, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddetin körüklendiğini savunurken, muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.