KOMEK ödülleri sahiplerini buldu

KOMEK ödülleri sahiplerini buldu
KOMEK kursiyerleri arasında düzenlenen Türk İslam Sembolleri Yarışması’nda dereceye giren kursiyerlere ödülleri Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni kapsamında verildi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde devam eden ve büyük ilgi gören Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, birbirinden farklı etkinliklerle Konya’nın kültür sanat hayatına katkı yapıyor. KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni kapsamında Türk İslam Sembolleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOMEK ailesinin ilçeleri de kapsayan büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Okur, KOMEK’te samimiyet, sıcaklık, aile fertlerinin birbirine yakınlığı gibi farklı bir bereket görüldüğünü belirterek, “KOMEK çalışmalarında sanki annemizin yemeğinin lezzeti, annemizin dikmiş olduğu, işlemiş olduğu herhangi bir giysinin sıcaklığını, samimiyetini gördük. Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde pek çok hizmeti üstlenmiş durumdayız. KOMEK’le ilgili belediyenin her türlü kültürel ve eğitim faaliyetleri de ilçelere taşınmış oldu. KOMEK’te farklı bir sıcaklık, samimiyet, verimlilik ve bereket var” dedi.

Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in “Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz” sözünü hatırlatarak, “Geçmişi kadar büyük, görkemli bir geleceğe, yani bir medeniyet iddiasına, bir medeniyet olgusuna sanatla, kültürle ulaşılır. İlmek ilmek Konya’yı, Selçuklu’yu, geçmişimizi işleyen bu arkadaşlarımız aslında bir medeniyet yolculuğunun hayırlı inşaasındaki işçileridir, medeniyet işçileridir. Hepsini kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından, KOMEK kursiyerleri arasında düzenlenen Türk İslam Sembolleri Yarışması’nda ebru, resimde, fotoğraf, takıda, iğne oyası, el nakışı, ahşap boyama, tel kırma, kırk yama ve giyimde branşlarında 497 eser arasında dereceye girenlere ödülleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu verdi. KOMEK Altın Dokunuşlar Türk İslam Sembolleri Sergisi ve Bilgi Şöleni, birbirinden güzel etkinliklerle 31 Mayıs Pazar akşamına kadar 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.