KOMEK'ten bir ilk daha

KOMEK'ten bir ilk daha
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Konya’da ilk defa “Görme Engellilere Fotoğrafçılık Kursu” açtı.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi işbirliğinde Konya’da ilk defa görme engelliler için fotoğrafçılık kursu açıldı. KOMEK bünyesinde devam eden görme engellilere Kur’an-ı Kerim kursunun ardından şimdi de sosyal hayatın birçok alanında engel tanımayan görme engelliler için fotoğrafçılık eğitimi kursu Alaaddin Kurs Merkezi’nde başladı. Kısmi ve hiç görmeyen 20 kursiyerin katıldığı kursta, fotoğrafçılığın teknik konuları ve çekim esnasında neler yapılması gerektiği kursiyerlere anlatılarak uygulamalı eğitim verilecek.

ÖNEMLİ OLAN HİSSEDEREK FOTOĞRAF ÇEKMEKTİR

Görme engellilerin de hayatın bir parçası olduğunu belirten Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Görme engelliler hayatımızın birçok bölümünde toplumla aynı yerde yaşamakta. Ama engelimiz sebebiyle hayatın bazı bölümlerinde dışarda kalmaktayız. Gezilere gidiyoruz, kendi çapımızda fotoğraf çekiyoruz fakat yetersiz olduğumuz için kursa gitmeye karar verdik. İnsanların akıllarına görmeden çekilen fotoğrafın ne önemi var gibi bir soru gelebilir. Ancak önemli olan görerek değil hissederek fotoğraf çekmektir. Kısmen gören arkadaşlarımızın edindikleri teknik bilgilerle daha güzel ve profesyonel fotoğraf çekeceğine inanıyorum. Ayrıca birçok arkadaşımızın kullandığı telefonlardaki programla çekilen bir fotoğrafın içerisindeki detaylar hakkında bilgi alabiliyoruz. Bu vesile ile kursu düzenleyen Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi. Bir ay devam edecek fotoğrafçılık kursu süresince uygulamalı olarak çekilecek fotoğraflardan bir sergi açmayı düşündüklerini belirten kursiyerler, çektikleri fotoğraflarla ödüllü fotoğraf yarışmalarına da katılmak istiyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.