Komşu inadı çatı yıktırdı

Komşu inadı çatı yıktırdı
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki bir apartmanda 8 yıldır komşusuyla mahkemelik olan Şaduman Ersavaş, komşusunun inadı yüzünden çatısından oldu.

Ortahisar ilçesinin Fatih Mahallesi’ndeki bir apartmanda 8 yıl önce başlayan ‘Yönetici Odası’ tartışması Şaduman Ersavaş’ın çatısının yıkılmasıyla sonuçlandı. Apartmanın çatı katında ailesiyle birlikte yaşayan 60 yaşındaki Şaduman Ersavaş, komşusu Meryem Y. ile 8 yıl önce apartmandaki yönetici odası nedeniyle bir tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesiyle iki tarafta konuyu mahkemeye taşıdı. Ersavaş’ın mahkemeyi kazanmasıyla yönetici odasının yıkılmasına sinirlenen Meryem Y. belediyeye Ersavaş’ın evinin kaçak olduğuna dair şikayette bulundu. Belediye’nin evinin kaçak yapı olduğuna dair yazı göndermesinin ardından Ersavaş konuyu mahkemeye taşıdı. Ersavaş, avukatsız bir şekilde hakkında açılan iki davayı kazanmasına rağmen komşusu Meryem Y. bu seferde konuyu temyize taşıdı. 2 yıldır temyizden sonuç çıkmamasına rağmen geçtiğimiz hafta belediye ekipleri tarafından çatısının yıkıldığı belirten Ersavaş, “Ben Temyizden karar çıktığı için yıktılar sandım. Fakat Temyizden karar çıkmadan belediye çatımı yıktı” dedi.

Tapusunun ve oturma izninin olduğunu belirten Ersavaş, “Biz yağmurda kaldık. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü gelerek çatımı yıktılar. Tebligat göndermişler ama biz yıkmazlar diye düşündük. Belediye ekipleri gelerek çatımızı yıktılar. Bizde çatıya muşamba serdik. Ama yağmur yağdığı zaman uyuyamıyoruz. Evimizin içi hep su oluyor. Yağmur yağmaya başladığında bütün şalterleri indiriyoruz. Bir haftadır dua ediyorum Allah’ım yağmur yağmasın diye. Sanki ben Rusya’dan geldim de kaçak ev yaptım. Benim tapum ve oturma iznim var. O zamanda bunun oturma iznini belediye verdi. Bu insanlığa sığmaz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.