“Komşu Komşusunun Güvenliğine De Muhtaçtır" Projesi

“Komşu Komşusunun Güvenliğine De Muhtaçtır" Projesi
Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "Komşu Komşusunun Güvenliğine de Muhtaçtır" Projesi başlatıldı.Karabük İl Jandarma Komutanlığı Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri tarafından yapıl...

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "Komşu Komşusunun Güvenliğine de Muhtaçtır" Projesi başlatıldı.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada ’Komşu Komşusunun Külüne Muhtaçtır’ atasözünden hareketle başlatılan proje kapsamında, komşuluk ilişkilerinin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın öneminin güvenlik sahasına yansıtılması amaçlandığı belirtildi.

Köylerde yazlık amaçlı kullanılan ve diğer mevsimlerde boş bırakılan evlerin, korunmasının önemine değinileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köylerde daimi ikamet eden vatandaşlarımızın ise köye gelen gidenlerden tanımadıkları ve şüphelendikleri şahıs ve araçlara karşı duyarlı bulunmaları sağlanacak. Şüpheli durumların 156 Jandarma İmdat hattı ile zamanında paylaşmaları beklenmektedir. Proje kapsamında ayrıca sıklıkla işlenen suçlara karşı caydırıcı olması açısından ev ve iş yerlerinde alınabilecek basit fiziki tedbirler konusunda bilgilendirme yapılacak. Projeyle vatandaşımızın farkındalık düzeylerinin artırılması ve suç önleyici hizmetlere katkıda bulunmaları hedeflenmektedir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.