Komşuların yardımıyla yangın faciasından kurtuldu

Komşuların yardımıyla yangın faciasından kurtuldu
Aksaray'da elektrik şasesi nedeniyle çıkan yangında, komşularının yardımıyla oğlunu yanmaktan kurtaran baba yangına çeşme hortumu ile müdahale etti.

Aksaray'da elektrik şasesi sebebiyle çıkan yangında, komşularının yardımıyla oğlunu yanmaktan kurtaran baba yangına çeşme hortumu ile müdahale etti.

Yangın, Paşacık Mahallesi 1644 Sokak'ta olan 2 katlı müstakil evin 2. katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çocuk odasındaki elektrik kablosundaki şase yüzünden bir anda yangın çıktı. Odasında olan kapı ve komodinin tutuşması sonucu yardım çığlığı atan Mehmet Ali Öğüt'ün (17) sesini duyan babası Mustafa Öğüt (44) yardımına koştu. Alt kattaki yabancı uyruklu komşularından yardım talep eden baba, çeşme hortumu ile oğlunun odasının kapısını söndürürken, yanmaktan son anda kurtulan genç balkona çıktı. Yangını gören diğer komşular durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü ,söndürülürken, başından hafif yara alan genç ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan gencin sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilirken, yangını anlatan baba Mustafa Öğüt, "Nerden çıktığına tam olarak emin değilim. Biz öbür odada uyuyorduk. Çocuk da buradaydı. Çocuğun bağırmasıyla içeriye, buraya bir geldik ki, burayı ateş savuruyor. İçeri girerken çocuk kendini balkona attı. Aşağıdaki Afganların yardımıyla çeşme hortumu ile ancak bu kadar söndürebildik. Çocuğun kafası gözü ütülendi. Hastaneye gitti, şu an için ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.