KONESOB Başkanı Karamercan: “Sicil affı istiyoruz”

KONESOB Başkanı Karamercan: “Sicil affı istiyoruz”
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, vergi affının sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek, bu affın içerisine sicil affının da eklenmesi gerektiğini söyledi.

Sicil affının çıkmasının önemine değinen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Vergi affı beklenilen bir aftı ancak yeterli değil. Esnafların en büyük sıkıntısı bankalarda daha önceden ödeyemedikleri krediler yüzünden sicillerine işlenmiş olan kırmızı çizgiler. Sicillerine işlenmiş olması esnafın yeniden kredi almasını engelliyor. Vergi affı esnafımıza kolaylık sağladı ancak gerçekten düşünüldüğünde yeterli değil” dedi.
İşlerinin kötü gittiği dönemlerde daha önce kullandığı banka ve Esnaf Kefalet kredisini ödeyemediği için sicillerine işlenen bu kırmızı çizgilerin esnafı zor duruma düşürdüğünü belirten Başkan Karamercan, “Esnaf çekmiş olduğu krediyi gecikmeli de olsa ödüyor. Ancak gecikmeli ödediği için bankalarda sicillerine işlenmiş olan kırmızı çizgiler nedeniyle başka bir zaman diliminde yeniden kredi almasına ya da kredi kartına başvurmasına engel oluyor” diye konuştu.
“Esnafın sesinin duyulmasını istiyoruz”
Esnaf ve sanatkarlar olarak, vergi affının içerisine bir madde de sicil affının konulmasını istediklerini hatırlatan Başkan Karamercan, “Vatandaşın en doğal hakkı olan ancak sicilinde bulunan kırmızı çizgiler nedeniyle kredi alamaması zor durumda kalmalarına neden oluyor. Borcunu gecikmeli de olsa ödeyen esnafın sesinin duyulmasını istiyoruz. Sicil affı ile ilgili şuanda bir çalışma yok. Sizlerin aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Konya milletvekillerimizin bu durumu acil meclise taşımasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Karamercan, “Esnafımıza getirilecek olan bu sicil affı ile esnaf bankalara ya da esnaf odalarına borçlanmış olur. Bu durumda da dışarıya borçlanmasına gerek kalmaz” dedi.
“Af ile vatandaş rahatladı”
Vergi affından vatandaşların mutlaka yararlanması gerektiğine işaret eden Karamercan, “Bu af ile vatandaş gerçek manada rahatladı. Devletimizin atmış olduğu bu önemli adıma vatandaşın da karşılık vererek vergi borçlarını yapılandırarak ödemesi gerekiyor. Bizim esnaf ve sanatkarımızdan en büyük isteğimiz bu. Esnafımız borcunu yapılandırırken muhasebecileri ile ikili diyalog halinde olup matrah artışlarını da yaptırsınlar” ifadelerini kullandı.
Karamercan, vergi affı ile hem devletin hem de vatandaşın kazandığını, çıkarılacak sicil affının Konya’da 55 bin, Türkiye genelinde de 2 milyon esnaf ve sanatkarın yararına olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.