KONESOB'dan uyarı

KONESOB'dan uyarı
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, kurban bayramı öncesi vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan yaptığı yazılı açıklamada kurban bayramı öncesi piyasaların bayram alışverişiyle bir nebze de olsa hız kazandığına dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Alışveriş yapan vatandaşların işportacı ve kaçak sokak satıcılarına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Karamercan, "Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkânımızın önünde tezgâh açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmeli. Kalitesiz kurban bıçağı, satırı ve benzeri kesici aletler bu satıcılardan alınmamalı çünkü hem kurbana hem size kötü sonuçlar doğurabilir. Kurbanlık kesmek ustalık ister, mutlaka görevli kasaplarımıza kurbanlarınızı kestirin" dedi.

"DENETİMLER ARTIRILMALI"

Belediye ve kolluk kuvvetlerinin kurban bayramı öncesi denetimleri biraz daha sıklaştırmasının önemine değinen KONESOB Başkanı Karamercan, "Bayram dolayısıyla piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın daha kolay ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için Konya Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin denetimleri artırmalarını talep etmekteyiz" dedi.

"9 GÜNLÜK TATİL PİYASAYI CANLANDIRACAK"

Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmasının piyasaları hareketlendireceğine dikkat çeken Karamercan, "Geçen sene kesilen 851 bin 948 büyükbaşın yüzde 20 artışla 1 milyona, 2 milyon 850 bin kesilen küçükbaş kurban sayısının ise bu yıl yüzde 30 artışla 3,5 - 4 milyona yaklaşması bekleniyor. Geçen yıl kesilen kurbanlık sayısını baz alırsak bu yıl piyasaya 10 milyar lira para girecek. Kurban bayramının 9 günlük tatil olması piyasaları, esnaf ve sanatkarımızı olumlu etkileyecek, turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağlayacak. Bu vesileyle ülke ekonomisine de hareket getirecek" diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.