KONESOB’ta seçim heyecanı

KONESOB’ta seçim heyecanı
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (KONESOB) olağan genel kurul yapıldı. Olağan genel kurulda başkan adayları Mevcut KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ile Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan oy kullanım öncesi konuşma yaptı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (KONESOB) olağan genel kurul yapıldı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kurula olağan genel kurula çok sayıda davetli, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Mevcut KONESOB Başkanı ve başkan adayı Muharrem Karabacak ile Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan oy kullanım öncesi konuşma gerçekleştirdi.

baskan-1.jpeg

Konuşmasında KONESOB’un birlik ve beraberliği temsil ettiğini ifade eden Karamercan, “Bizler ay sonunda bağkurunu, kirasını, yanında çalıştığı işçilerin kirasını ve vergisini düşünen, dar gelirli küçük esnaflarız. Birliğimiz, bünyesinde kurulan odalarımızı ayırt etmeden bir baba şefkatiyle koruyup kollamak, esnaf kardeşlerimizin dertleri ile dertlenip, çözümü konusunda projeler üretmek, işlerini kolaylaştırmak zorundadır. KONESOB, bir STK ve aynı zamanda esnaf teşkilatıdır. Bu kuruluşumuzun bünyesinde her siyasi ve dünya görüşünden esnaflarımız bulunmakta. Her görüşe, her düşünceye aynı mesafede durmalıdır. Pandemi bütün dünya başta olmak üzere Türkiye ve Konya’yı da olumsuz etkilemiştir. KONESOB’a bağlı arkadaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarının yetkililere duyurulması adına hiçbir çaba sarf edilmesi adına bir basın açıklaması dahi yapılmamıştır” dedi.

‘Sıkıntıları bitireceğiz’

Göreve geldiklerinde esnaf odalarının tüm sıkıntılarını bitireceklerini aktaran Karamercan, “Görevi bize verdiğiniz taktirde odalarımızın üyelerinin haklarını nasıl korumaları ve gözetmeleri gerekiyorsa bizde odalarımızın başkanlarının ve yöneticilerinin, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için hak ve menfaatlerini koruma noktasında çalışmalar yapacağız. Birliğimizi sizlerle beraber sizlerin görüşleri ve önerileri alınarak, istek ve talepleriniz doğrultusunda istişare içerisinde hep birlikte yöneteceğiz. Tüm siyasi görüşe aynı mesafede durarak, devletimize, milletimize, esnaf odalarımıza hizmet edeceğiz. Esnaf odalarımızın tüm sıkıntılarını bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

baskan-2.jpeg

‘Onur ve gurur duyuyorum’

‘Öncelikle böylesine eşsiz ve seçkin bir ailenin neferliğini yapmaktan dolayı duyduğum gurur ve onuru ifade etmek isterim’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Karabacak ise, “Böylesine farklı bir döneme hep birlikte şahitlik ettik. Evet, Pandemi dönemi zor ve çetin geçti. Bu süre zarfında odalarımızın ve çok değerli esnaf ve sanatkarlarımızın her daim yanında olduk. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 7/24 esasıyla hep birlikte derlendik, sevdamıza doğru yol aldık. Yapmış olduğumuz istişare toplantılarıyla çözümler bulduk, yerelde ve genelde isminden söz edilir bir birlik oluşturduk; Fiziki ortamlar online işlemler, Mesleki yeterlilikleri, ahilik ve birçok eserler. Ortaya koyduğumuz iletişim diliyle esnaf ve sanatkarlarımızın güçlü ve gür sesi olduk” dedi.

‘Bir Fatiha, bir Bilmillah’

‘Bugün burada alacağımız emanet Bir Fatiha, bir başlangıç Bismillah olacak’ sözleriyle konuşmasına devam eden Karabacak, “Bugün gözler bu salonda, Türkiye buradan gidecek mesajlara odaklanacak. Bu mesajı hep birlikte verecek miyiz. Çok kıymetli büyüklerim, arkadaşlarım, sevgili kardeşlerim, biz büyük bir aileyiz. 84 Esnaf odamızla, 60 bin Esnaf ve Sanatkarlarımızla, 648 hazirun, 252 denetim kurulumuzla büyük bir aileyiz. Ne mutlu ki, böylesine eşsiz ve seçkin bir ailenin neferiyiz… Bu duygu ve düşüncelerle olağan Genel Kurumuzun, başta esnaf ve sanatkarlarımıza, odalarımıza, Konya’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.

442900.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.