Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONES’ten, Konya Haline bilmediklerimiz

KONES’ten, Konya Haline bilmediklerimiz

Bugünkü yazımıza okurumuz Mustafa Sami Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Mustafa Bey’in bize bir konuyu şikayet etmesi ile başlayan araştırmamızda bizim dahi hiç bilmediğimiz görmediğimiz ve inanıyorum ki pek çoğunuzun da ilk kez duyacağı bir kurumdan söz etmek istiyorum.

Meğer bu şehirde Tahir Akyürek ile Ercan Uslu’nun fikir babalığı yaptığı tam destek verdiği KONES diye bir şey varmış. Açılımı da SS KONES Toplumsal Üretim Mesleki Eğitim ve Küçük Sanat Kooperatifi olan bu kurum yola çıkarken “Dezavantajlı değil hep avantajlı” sloganı ile yola çıkmış. Haber Merkezimizin genç canavarı Mücahit’in yaptığı haberle bu kurumu daha iyi tanıma fırsatını bulacaksınız.

Ancak şu anda Türkiye’nin en büyük “Sanat Atölyesi” unvanına sahip olan, 300’ün üzerinde insanın evine ekmek parası götürmesine vesile olan ve artık trilyonluk ihaleleri kazanan KONES’in üç yöneticisi var. Bu yola çıkarken bu üç yönetici birbirlerine şöyle bir söz vermişler, “Biz buradan para almayacağız (Çünkü hepsi eğer yanılmıyorsam aynı zamanda Büyükşehir’de çalışıyorlar), biz hiçbir zaman ismimizi ve resmimizi öne çıkartmayacağız” demişler.

Bu insanlardan iki tanesini tanıdım. Onlarla konuştum. Kısa zamanda yaptıkları uçuk işi özetlerken onlarda rüyalarımıza giren o ak sakallının elinin bu işlere değdiğine inanıyorlar.

Sanat atölyesinin çalışanlarını bir tanısanız, üniversite mezunlarından down sendromlu çocuklarımıza, engelli annesine bakan gelinlerden, evlatlarını kaybetmiş babalara kadar hep boynu bükük, yüreği yaralı, gözü yaşlı insanlar.

Bu işe kim ön ayak oldu ise Allah onlardan razı olsun. Önceki gün gördüklerimiz Türk filmlerindeki sahneler gibiydi.

Tekrar tekrar bu işe başlanılmasından bugüne gelinmesine kadar emek zaman ve fikir veren herkesten Allah razı olsun diyoruz

SEBZE HALİNDE

ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Resmi adı Adnan Menderes Toptancı Sebze Hali, bizim anam babam hal. Eskiden elimizin boşluğundan mı neden bilmiyorum çok daha sık giderdim. Sonraları buradaki dostlarımızı arkadaşlarımı hatta büyüklerimi bile ihmal eder oldum.

30 yıldır iyi biliyorum. Buranın insanı çok kalitelidir. Buranın esnafı bilinenlerin dışında biraz daha farklı ve iyidir. Ve burası son yıllarda Başkan Adnan Pirinç ve ekibinin olağanüstü çabaları ile Türkiye’de ilkleri yapıyorlar.
Tabii bence en büyük sıkıntı Başkan Adnan Bey ve ekibinin o klasik Konyalının mütevazi yapısıdır. Aman benim resmim çıkmasın. Aman benim ismim yazılmasın diye köşe bucak kaçarlar.

Onlar demedi ama başka kanallardan duymuştum. Buranın esnafı yöneticileri yakın zamanda İspanya’da idiler. Avrupa’nın en gelişmiş hallerini bire bir gezdiler. İnceleme yaptılar. Oralardakilerden daha iyisini Konya’da yapabilmek için düğmeye bastılar.

Mesela yine çok iyi biliyorum Adnan Başkan ve ekibi Tahir Akyürek’i üzmemek, kırmamak için nerede ise nefes alıp vermeyecekler.

Dedik ya hal esnafı çok farklıdır. Bir kere burada çalışma şartları çok ağırdır. İsterseniz patron olun isterseniz amele. Burada gün gece yarısı gün doğmadan başlar öğlen oldu mu hayat biter. Buranın karı kışı güneşi pazarı çok farklıdır.

Ama arkadaşlarımız bakın bugün haberlerini de yaptılar. Yakında buradan çok daha iyi çok güzel ve örnek projeler arka arkaya gelecek.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sen izin vermedikçe, ben senin için hiçbir şey yapamam  

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Havaalanı yolunda aşırı hız yapmadığımız zaman ADAM oluruz      

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR