Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki 600 Askerini Geri Çekecek

Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki 600 Askerini Geri Çekecek
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan ve cinsel istismarla suçlanan Barış...

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan ve cinsel istismarla suçlanan Barış Gücü askerlerini geri çekeceğini duyurdu.

BM'den yapılan açıklamada, Kongo hükümetinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Barış Gücü askerine yönelik cinsel istismar suçlamalarının komuta ve kontrolde sistematik sorunlar olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Barış Gücü askerleri arasında genel disiplin sorunu yaşandığı da belirtilen açıklamada, cinsel istismar iddialarının Kongo Demokratik Cumhuriyeti yönetimi ile paylaşılmasının ardından hükümetin 600 askerini geri çekme kararı aldığı kaydedildi.

Açıklamada, askeri birlikte gözlemlenen sorunların polis güçleri arasında görülmediği için Kongo'dan 140 polisin Barış Gücü misyonunda kalmaya devam edeceği bilgisine de yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.