'Kongrenin yapılması için 4 aday burada olacağız'

'Kongrenin yapılması için 4 aday burada olacağız'
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün" dedi

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün" dedi.

Akşener, kongrenin yapılmasının planlandığı Büyük Anadolu Oteli'ne incelemede bulunmak üzere geldi. Otelin girişinde güvenlik güçleriyle karşılaşan Akşener, kurultay salonunu incelemek, keşif yapmak için geldiğini ancak TOMA'larla karşılaştığını belirtti.

Türkiye'de Anayasa'nın askıya alındığını savunan Akşener, delegelerin Ankara'ya gelmeye başladığını, ülkücüleri henüz kimsenin tanımadığını söyledi.

15 Mayıs itibarıyla 5,5 aydır delegelerin, ülküdaşların, dava arkadaşlarının büyük bir edep ve medeni bir dille demokratik hakkını kullanmaya ve bir kongre yapmaya çalıştıklarını anlatan Akşener, "Yarın buraya biz 4 aday dün aldığımız karar neticesinde birlikte geleceğiz, ondan sonrasını suç işleyenler düşünsün." diye konuştu.

Kurultay salonunun mühürlü olup olmadığını bilmediğini dile getiren Akşener, öyle bir mühür varsa bu durumun çok abuk ve hukuksuz bir durum olduğunu aktardı.

"İlla bir salonda yapılması gerekmiyor"
Mahkeme hakiminin verdiği karara karşılık bu hakime bağlı olan bir icra müdürünün kanuna aykırı hareket ettiğini savunan Akşener, "Ben ve arkadaşlarım 4 aday yarın burada delegelerimizle kongrenin yapılması için burada olacağız. Şimdi TOMA'lar karşımızda. İlle bir salonda olması gerekmiyor kongrenin." ifadesini kullandı.

Akşener, kongrelerin kapalı bir alanda yapılması gerektiği yönünde herhangi bir zorunluluk olmadığını söyledi.

Kongre sürecinde pek çok hukuksuz ve kanunsuz uygulama yapıldığını öne süren Akşener, "Ben İçişleri Bakanı olduğumda bana ilk hatırlatılan hukuksuz bir emir, talimat veremeyeceğim oldu. Burada da yapılan her türlü hukuksuz talimat anayasal suçtur, gereğini yapmak üzere burada olacağız." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.