Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

KONUMUZ TEKNOLOJİ

KONUMUZ TEKNOLOJİ

 

ÇAPIMIZ 5,25” KADARDI

Lise yıllarımda otuz iki öğrenci bulunan sınıfımızda, okuldaki üç adet bilgisayar ile haftada sekiz saat bilgisayar dersi almıştık. Üniversitede okumayı düşünmezseniz bir bankada işe başlamak için başvurmanız yeterliydi neredeyse. Benim ve arkadaşlarımın 5,25” floppy diskleri vardı. Sıramız gelince bilgisayarın başına oturup on dakika bir şeyler yapar koltuğu sonraki arkadaşa devrederdik. Şimdi minicik flash disklerde 32 GB ve üzeri hafızalar varmış. Teknolojik konularda çap ile kapasitenin doğru orantılı olmadığını öğretti hayat bana. Daha neler göreceğiz bakalım.

MERHABA 4,5 G 

Günlerdir beklenen 4,5 G ihalesi yapıldı.Kıran kırana geçen ihalede GSM firmalarının teklifleri iki milyar euronun üzerine çıkmış. Hem teknolojik gelişme için hem de devletimiz için sevindim. Ekonomik kriz tellallığı yapanlara ve önümüzdeki günlerde ard arda büyük iflaslar yaşanacağını iddia edenlere kapak olsun. Sanayiciler arasında “dedikodu batmayacak adamı batırır” diye bir tabir vardır. Toplumu kriz algısı ile donatarak ekonominin tekerine takoz koyanlar ve bunlara destek olanlara fırsat vermeyelim. Rızkın büyüğü ticarette inancı ile almaya ve satmaya devam edelim. Bir nefes kadar uzağımızda bulunan enaniyete teslim olmuş çakallara bayram yaşatmayalım.

DİĞER MOTORLARI KAPATIN MESSİ’ yi GETİREYİM

Aziz YILDIRIM, internet arama motoru YANDEX ile yaptıktan sonra taraftara “Diğer arama motorlarını kapattık, sadece YANDEX' i açtık. Buradan gelecek paralarla Messi'ler, Ronaldo'lar rahatlıkla alınabilir" cümlesi ile çağrıda bulundu.

Messi ve Ronaldo Fenerbahçe’ yi tercih ederler mi bilmem ama Aziz başkan bu konuda haklı. Dünyanın globalleşmesi reklam gelirlerini inanması güç seviyelere taşıdı. Twitter hesabı 23,2 milyon kişi tarafından takip edilen Lebron JAMES’ in her tweetine 140 bin dolar değer biçilirken onu Kewin DURANT 66 bin dolar ile ve Kobe BRYANT 42 bin dolar ile takip ediyorlar. Anlayacağınız Aziz YILDIRIM’ ın hayali çok da uzak değil. Haydi Fenerbahçeliler kasayı el birliği ile doldurma zamanı.

 

BİZ SİZİN YERİNİZE DE UYURUZ

Teknolojinin bu gelişiminden silah sanayi de nasipleniyor elbet. Savaşçı robotlarla göğüs göğse çarpışmak istemiyorsak, biz uyurken bilim adamlarımızın çalışmasına ihtiyacımız var. Umarım bir gün “SONUMUZ TEKNOLOJİ” başlıklı bir yazı yazmak zorunda kalmam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR