Konya 112 bayrama hazır

Konya 112 bayrama hazır
Ramazan Bayramı tatilinde il genelinde sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alındı.

Ramazan Bayramında sağlık hizmetlerinde alınan tedbirleri ve sağlığımızı korumak için yapılması gerekenleri anlatan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Öncelikle halkımıza, kazasız, belasız, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum. İl merkezimizde ve ilçelerimizde mevcut tüm 112 istasyonları ve hastanelerin acil servisleri bayram tatili süresince 24 saat hizmet vermeye devam edecek. Nöbet planlamaları yapıldı, sağlık personelimiz her bayram olduğu gibi, bu bayramda görevlerinin başında halkımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edecek. Bayram tatilinde sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alındı” ifadelerini kullandı.

BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT

Ramazan bayramında beslenme konusunda da vatandaşları uyaran Küçükkendirci, “Bayramla birlikte vücudumuza birden yüklenmeyelim. Son birkaç yıldır, oruçlarımızı en uzun günlerde tutuyoruz. Sahur ve iftar arası 17 saati buluyor. Sindirim ve dolaşım sistemimiz de bu duruma alıştı. Bayramda birden aşırı miktarda besin tüketmeye başlarsak, sağlık sorunları yaşamamızda kaçınılmaz olur” şeklinde konuştu. Bayramda misafirlere ağır hamur işleri ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya sadece meyve ikram edilmesini öneren Küçükkendirci, “Ramazan nedeniyle metabolizma hızımız düşmüşken, ağır hamur işleri ve şerbetli tatlıları tüketmek hızlı kilo almamıza ve sindirim sistemimizde rahatsızlıklar yaşamamıza neden olacaktır. Bayram ziyaretlerindeki tatlı ısrarlarına, kendimize hakim olup karşı koyalım, şekerli içecekler yerine ayran veya sadece su tercih edelim. Özellikle kısa mesafedeki ziyaretlerimize de mümkün olduğunca yürüyerek gitmeye çalışalım” şeklinde konuştu. (M.Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.