KONYA 112’YE HAYIRSEVER DESTEĞİ

KONYA 112’YE HAYIRSEVER DESTEĞİ
Konya’da bir iş adamının arsasını da bağışlayarak yaptıracağı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Konya’da bir iş adamının arsasını da bağışlayarak yaptıracağı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. 

Valilik Toplantı Salonundaki protokole Konya Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve iş adamı Osman Büyükkaplan katıldı.
Konya Valisi Muammer Erol, iş adamının yaptıracağı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun arsası ile birlikte hibe olarak yaptırılacağı için Konya’da ilk olduğunu belirterek, “Hayırsever iş adamımız Osman Beye Konya sağlığına katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyor, yapılacak istasyonun Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah Osman Büyükkaplan Beye bereketli, hayırlı ve uzun ömürler versin, bu 112 istasyonu hizmet verdikçe biz ismini yaşatacağız, ama Yüce Rabbimizin mükafatı daha büyük olacaktır. Allah kendisinden razı olsun” dedi.
İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ise, kamu hizmetlerinde hayırsever desteğinin önemine dikkat çekerek, "Şuan Konya’da 59 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile hizmet vermekteyiz. İstasyonlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız bize gelip destek olmak istiyorum dediğinde yaşadığımız mutluğu ifade etmek zor. Yapılacak olan bu istasyonla birlikte hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılan istasyon sayısı ikiye çıkacak. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağının müjdesini verebilirim. Osman Büyükkaplan bey’den Allah razı olsun, hemşehrileri için hizmetlerini daim kılsın” şeklinde konuştu.
Acil bir durumda akla ilk gelen numaranın 112 olduğunu söyleyen, iş adamı Osman Büyükkaplan da, “Allah kimseye göstermesin ama ihtiyacımız olduğunda bir telefon uzaklığında olan bu hizmetin daha iyi şartlarda verilebilmesi için küçük bir katkımız olduysa ne mutlu bize. İnşallah Konya’mız için hayırlı olur. En kısa sürede bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun protokolü Konya Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ve iş adamı Osman Büyükkaplan tarafından imzalandı.
Meram İlçesi Lalebahçe Mahallesinde bin 100 metrekare arsa üzerinde yapılacak olan 165 metrekarelik istasyon binası, 1 ortak alan, 2 oda, mutfak, mescit, depo, tuvalet, banyo ve ambulans garajından oluşacak. Arsası ile birlikte yaklaşık yarım milyon Türk Lirası’na mal olacak istasyon, T.C. Sağlık Bakanlığı Meram 5 No’lu Osman Büyükkaplan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ismiyle acil sağlık hizmeti verecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.