Konya adına bir ilk

Konya adına bir ilk
23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’da devam ediyor. 3 binin üzerinde işitme engelli sporcunun mücadele ettiği olimpiyatlar Türkiye’nin düzenlediği en büyük spor organizasyonlarından biri.

23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’da devam ediyor. 3 binin üzerinde işitme engelli sporcunun mücadele ettiği olimpiyatlar Türkiye’nin düzenlediği en büyük spor organizasyonlarından biri. 100’e yakın ülkenin katıldığı olimpiyatlarda Konyalı sporcuların yanı sıra Konyalı hakemler de görev aldı. Konyalı hakemler arasında yer alan atletizm hakemi İrem Özteke Kozan, farklı bir özelliğiyle Konya adına bir ilki yaşadı ve yaşattı. İrem Özteke Kozan, olimpiyatlardaki ilk kadın hakemi oldu. Daha önce zaman zaman Konyalı kadın hakemler spor organizasyonlarında görev alırken, İrem Özteke Kozan, bu ölçekte görev alan ilk Konyalı kadın hakem olma özelliğini kazandı. (Dilhan Türker)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum