Murat Dönmez

Murat Dönmez

Konya başarıya kenetlendi

Konya başarıya kenetlendi

Sportif anlamda, 2016 yılında inanılmaz başarılara imza atan T.Konyaspor'un, aldığı sonuçlar, tüm spor kamuoyunun gündeminde ilk sıralardaki yerini korurken, Aykut Kocaman ve futbolcuların bu başarılara devam etmeleri de Konya ve Konyaspor kamuoyunu mutlu etmeye devam ediyor.

Konya bu kez başarı için gerçekten kenetlendi. Başta Konya Valisi Muammer Erol,  Emniyet Müdürü Mevlüt Demir Yeşil beyazlı formalarla maçları takip etmeye başlaması, bu şehrin  başarıya ne kadar inandığının bir göstergesidir. Aslında bu başarının kıvılcımını yakan yine eski Konya Valilerimizden rahmetli Kemal Katıtaş'tı.  "İmparator" lakabıyla Konyaspor'un bu günlere gelmesindeki en büyük isimlerden birisiydi.  O Konyaspor'un şampiyonluğunu göremedi ama eskiler konu açıldığında her daim Katıtaş'ı  rahmetle yad eder. Konyaspor'un içerde ve dışarıdaki maçlarını imkanlar elverdiğinde hep takip eder, hatta makam aracıyla gittiği deplasman maçları ve lakabı yüzünden bile hakkında soruşturmalar bile açılmıştı. Son olarak Sayın Konya Valimiz Muammer Erol'u  yeşil beyazlı formayla görünce aklıma rahmetli Kemal Katıtaş geldi.  Bugünde aynı şeyleri görmenin mutluluğunu yaşadım. Sayın Valimiz Muammer Erol'u tebrik etmemek haksızlık olur. 

Ülke olarak çok kötü günler yaşadığımız şu günlerde insanların tek teselli kaynağı olan spor ve bunun en başındaki branş olan futbolda başarının devam etmesi tek hayalimiz.

Maça gelecek olursak, yaralı olan Trabzonspor cezalıları ve sakatlıkları yüzünden kadro kurmakta zorlanan bir ekip durumuna düşmüş. Bunu fırsata çevirmek isteyen yeşil beyazlılar ilk kez maça daha istekli daha saldırgan başladı.  Bulduğu pozisyonlarda golün sinyalleri gelirken Traore ile gelen gol, Konyaspor'u oldukça rahatlattı. Trabzonspor adına  net gol pozisyonu bulan Sefa, takımını yıkan, Konyaspor'u rahatlatan vuruşundan sonra oyun kontrolünü tamamen eline alan yeşil beyazlılar, uzatma dakikalarında da Ömer Ali ile skoru belirlerken, puan sıralamasında temsilcimizin  altında olan takımlarında puan kayıplarıyla Konyaspor, lig 3.lüğünü sürdürüyor olması gelecek haftalar için de beklentileri daha üst seviyelere getirdi.

Artık, Avrupa sesleri daha gür ve daha sık çıkması güzel ama bu durumun bir sıkıntı getirmesi de olağan. Çünkü, lig başlarken böyle bir hedefin olmaması, şartların bu duruma gelmesi, beklentilerin artması futbolcuların rehavete düşmesine neden olabilir. Bu yüzden de  bu konuda oldukça tecrübeli bir isim olan Teknik Direktör Aykut Kocaman'a büyük görev düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR