Oktay Mermer

Oktay Mermer

KONYA BAŞBAKANI DAVUTOĞLU İLE COŞTU

KONYA BAŞBAKANI DAVUTOĞLU İLE COŞTU

Başbakan  Sayın Ahmet Davutoğlu, geçen cumartesi ziyaret ettiği Konya’da coşku ile karşılandı.

Cumartesi günü, Ankara-Konya yolu Sayın Davutoğlu’nu karşılamaya gelen konvoylar ile doluydu.

Bizde bir gurup Konyalı arabalarımıza bindik Konya’ya geldiğimizde Sayın Davutoğlu’da 15:30 gibi havaalanında uçaktan iniyordu.

Ben bugünkü yazımda Sayın Davutoğlunun Konya’da, Hadim’de, Taşkent’te neler söylediği değil,   Konyalı bir başbakanın Konyalıya verdiği mutluluğu, sevinci ve gururundan  bahsetmek istiyorum.

Cumartesi Konya’ya geldiğimde dikkatimi çeken ve çokta hoşuma giden bir tablo hangi siyasi partiden olursa olsun Konyalının hemşerisini karşılama mutluluğunu gözlerim ile gördüm.

Miting alanında üniversiteden arkadaşlarımı gördüm, kendi ilçemden hemşerilerimi gördüm, Ak Partili değildiler ama Sayın Davutoğlunu dinlemeye gelmişlerdi, orda bir kez daha gördüm ki hangi partiden olursa olsun bizden olsun demişlerdi.

Hacı Bektaş Velî’nin “Bir olalım, diri olalım, iri olalım” vecizesi ve Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım/Sevelim sevilelim/Dünya kimseye kalmaz” şiiri ile deniliyor ki;

“İnsanların birbirlerini daha yakından tanımaları, sevgi ve barış dini olan İslâm’ın bu amaçlara uygun olarak anlaşılmasının sağlanması ve kimsenin diğerinden farklı olmadığının yaşanarak öğrenilmesi, önyargıların ihtilaf kaynağı olmaktan çıkartılması, düşüncesiyle sadece sevgiyi, sadece barışı, sadece kardeşliği işlemek ve yaşamak amacıyla bir arada olmak, kucaklamak gerektiğini  çok güzel anlatmışlar.

Mevlana da şöyle der: Gel her kim olursan ol
İnsanoğlu insan bir Allaha kul
Gönülden gönüle uzanır çok yol
Gelin bir olalım bir, gün bu gündür..

Tüm bu güzellikler bize bugün Konya’mıza, Türkiye’mize verilen en güzel  mesajlardır. Bu güzel sözlerin hepsini Sayın Davutoğlu cumartesi günü Konyalıya yaşattı,  inşallah devamı  da daim olur.

Türkiye Sayın Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile şaha kalkacağına inancımız sonsuz. Bizde bu verilen güç birliğine karşılık daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız.

Türkiye’nin  2023 hedefinde, hedefe ulaşmak için gayretimiz Konyalılar olarak en üst seviyelerde olmalı, başbakanımıza layık hizmetler ve üretimler ile ekonomiye maksimum katkılarda bulunmalıyız.

Sayın Davutoğlu, o akşam, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsasının Fuar Alanı'nda düzenlediği akşam yemeğine katılarak Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinin açılışını yaptı.

Davutoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, 12 yıllık birikim karşısında Türkiye'yi tekrar kaotik döneme, istikrarsızlıklar dönemine geri götürmek isteyenlerin geçen yıl Gezi manipülasyonları ve 17-25 Aralık olayları ile Türkiye'ye darbe vurmak istediğini ve bu darbeye hükümetin halktan aldığı destekle, 30 mart ve 10 ağustos seçimlerle güçlü olarak karşılık verdiğini açıklamıştı.

Biz Konyalılar, bundan sonra da şimdiye kadar olduğundan daha güçlü, birlik içinde,  tek yürek, tek kuvvet olarak hükümetimizin başı başbakanımız Sayın Davutoğlu’nun yanında olduğumuzu,  gece yemekte de, ertesi günkü sıla ziyaretinde de bir kez daha göstermiş olduk ve göstermeye de inşallah devam edeceğiz.

Sözün özü ‘’Uzayan Kol Bizden Olsun, O Uzayan Kolada Sahip Olalım’’

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR