Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya Başbakanı’na niye sahip çıkamadı?

Konya Başbakanı’na niye sahip çıkamadı?

Allah kimseyi eşinden, dostlarından, sevdiklerinden, güvendiklerinden ve de inandıklarından ayrı koymasın. Seçim bitti ancak Allah sizi inandırsın bizim işimiz kilitlendi.

Bire bir görüştüklerimiz, telefonla, mesajla, maillerle yazıştığımız dost isimlerin anlattıklarını kelime kelime bir yerlere yazıyorum. Çünkü lafın uçtuğuna yazının tarih olduğuna inananlardanım.

Allah biliyor. Bugün yine çiçek, böcek, asfalt, yağmur yazacaktım. Oysa bizim öyle samimi okurlarımız var ki, ah bir yazabilsek. Siyasetin haberlerin babasını yazacağız. Mesela dün sabah Venedik’ten bizi yazılarımızla takip eden bir okurumuz şöyle yazıyordu, “Uğur Bey siz ülkeyi yazmıyorsunuz. Sadece Konya’yı yazıyorsunuz ama Deniz Baykal, Egemen Bağış’la İtalya'da buluşmuş. Merak ediyorum yine nasıl bir kurtuluş reçetesi yapılacak?”…

***

Oyyyy, oyyyy.  

***

Ancak iki çok sevdiğim isim yine beni yoldan çıkardılar. Onların görüşlerini sizlerle paylaşmaz isek bu işin vebalinden korkarım.

Önce bir iş adamımızdan başlayalım. Bu abimiz Ak Parti’nin göbeğinde, STK’ların direği gibi maddi yönden de inanılmaz güçlü. Ama mümkün olduğu kadar hep arkada, görünmeyen yerlerde çıkar. Mesela biz asla onunla ilgili haber yapamayız. Çünkü basını da sevmez. Bu abimiz dün sabah yazmaya başladı:

“SA Uğur abi. Bugünkü (dünkü) yazını okudum. Yüreğine sağlık. Hem İl Teşkilatı, hem de Sayın Başbakan’ın ekibi acilen kendilerine bir ders çıkartmalılar. Birilerinin Başbakan’a verdikleri zararı artık sorumlu isimler görmeli. Memleketi bu hale susarak konuşmayarak biz bu hale getirdik. Millet rant sağlayanlardan, birbirine hava atanlardan, halka tepeden bakanlar tarafından istila edilmiş durumda. Vallahi bu memlekete yazık. Abi Konya’nın bir sahibi yok. Partiliyim diyenin yanına boy abdesti ile yanaşılmıyor. Abi bunların konuşulması sizin de yazmanız lazım. Değilse biz Konya’ya nasıl hizmet edeceğiz? Halka hizmet Hakk’a hizmet abi. Bu da Hakk’a hizmet yolunda ibadet! Allah aşkına abi Diyarbakır HDP’yi sandıkta patlatıyor, Konya’da Başbakan’ın şehrinde oylar düşüyor. Suçlu ortaya çık diyecek insanlar lazım artık. Teşkilat iyi çalışmış, elinden geleni yapmış. Ülke genelinde 9 olan oy kaybımızı Konya’da 4.5’larda tutmuşuz. Abi psikolojim bozuldu. Konya Başbakanı’na niye sahip çıkmadı. Niye sandıkları patlamadı? Abi bunları yazamıyorsan bırak gazeteciği. Gel biz yokluğu da gördük, patates soğan ekmek yiyerek büyüdük. Atletimiz bile yamalı değil miydi? (Bizde bu arada sürekli yazıyoruz tabii “Benim çoraplarım bile bir değil iki üç yamalı idi hep. Bunu en iyi bir anam bilir bir de ben” dedik). Allah’ım doğruları söylüyoruz diye onlardan gelecek rızkımızı kesecek değil. Yaz abi. Rabbim her şeyi görüyor. Allah için vatan millet için bayrak için ölüme gideceğiz dediniz de biz evlat var, avrat var, iş mi var dedik Uğur abi. Rabbime emanet ol abi”…

***

Benden adam olmaz. Bu satırları yazarken bile kendimden yine utandım. Çünkü bu dertli gönül dostu büyüğümün yazdıklarını bile bire bir yazamadım. Bazılarını makasladım.

Önce bana yazıklar olsun. Cenab-ı Allah’ım beni ıslah etsin.

Yarın da yine anlattıkları ile dengemi bozan son 7-8 yıldır kendisine inanılmaz inandığım yaşı benden küçük olsa da söylediği bazı şeyleri not alıp içsel dünyamda uygulamaya çalıştığım, dediği kitapları okumaya gayret ettiğim genç bir STK Başkanı’nın dediklerini yazacağım. Pardon özür dilerim. Yazmaya çalışacağım.                   

Tabii bu arada bize bazı siyasilerin nasıl kızdığını, bir kaşık suda boğmak istediklerini, dahası, dahası aile fertlerimizin geleceklerine taş koyma adına ellerini nasıl ovuşturduklarını da öğrendik.

Allah büyük…

Allah var keder yok.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyüklük, ne olduğumuz değil, nereye gittiğimizdir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı’da perşembe pazarı bölgesinde otomobiller iki sıra yan yana park etmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR