Konya bayrama hazırlanıyor 

Konya bayrama hazırlanıyor 
Kurban Bayramına sayılı günler kala çarşıda ve hayvan pazarlarında yoğunluk arttı.

Kurban Bayramına sayılı günler kala çarşıda ve hayvan pazarlarında yoğunluk arttı. Vatandaşlar kurbanlıklarını artıktan sonra soluğu mangal satıcılarında alıyor.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram hazırlıkları tam gaz sürüyor. Bir taraftan kurbanlık temini için çalışmalar sürerken diğer yandan da misafir ağırlamak ve ikramlıklar için hazırlık yapılıyor. Kurban Bayramı öncesi kıyafet satışları Ramazan’da olduğu gibi yoğun olmasa da bayramlık geleneğini yaşatmak isteyenler soluğu mağazalarda alıyor. Kurban Bayramı öncesi işleri açılan bir başka kesim ise bıçakçılar oldu. 
MANGAL SATIŞLARI PATLADI
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde mangal, sac ve semaver satışlarında da adeta patlama yaşanıyor. Izgara-mangal satıcısı Muammer Karasınırlı, “Her bütçeye uygun ürünler elimizde mevcut. Mangallar set halinde 30 lira ile 85 lira arasında değişiyor. Bu setin içerisinde kömür, tel, maşa bulunuyor. Set halinde almak istemeyen vatandaşlar için ise fiyatlarımız 15-75 lira arasında değişiyor. Mangal sonunda bir de çay ziyafeti yapmak isteyen vatandaşlar semaverlere de rağbet gösteriyor. Semaver fiyatlarımız ise 20-60 lira arasında değişiyor. Bakır semaverlerimiz ise 100-150 lira olarak satılıyor” dedi.
HAYVAN PAZARLARINDA SIKI KONTROL
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri başta olmak üzere şehir merkezi ve ilçelerde de kontroller sıkı bir şekilde yapılıyor. Kurulan hayvan pazarına satılmak üzere getirilen hayvanların gebelik durumları Veteriner Hekimler tarafından gerek ultrason aletleri, gerekse de el yordamıyla kontrol ediliyor. Pasaportsuz ve küpesiz hayvanların hayvan pazarlarına girişi de kesinlikle yasak. Güvenlik önlemlerinin de sıkı bir şekilde alındığı pazarın kapılarında güvenlik görevlileri gerekli tedbirleri almış durumda. Pazarlar içerisinde hijyen konusunda da titizlik gösteriliyor. 
ZABITA 12 SAAT MESAİDE
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da bayram öncesi ve 9 günlük bayram tatili süresince yoğun bir mesai verecek. Zabıta ekipleri hayvan pazarları başta olmak üzere, şehir genelinde devriyeleri arttırarak vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirmesi için çaba gösterecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ayrıca personelin günlük mesaisini de 8 saatten 12 saate çıkardı. 
OKUL HARÇLIKLARI URGANDAN
Tatlıcak’taki Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda bazı çocuklar tarafından kurbanlık hayvanların bağlanması için urgan satımı yaparak okul harçlıklarını çıkarmanın mücadelesini veriyor. Günün ilk saatlerinden itibaren pazara konuşlanan çocuklar, farklı kalınlık ve özellikteki, sicim ve urganları taliplilerine uygun fiyatlarla satıyor.  [Muhammed Esad Çağla)
 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.