KONYA BELEDİYELERİNDEN İSRAİL BOYKOTU

KONYA BELEDİYELERİNDEN İSRAİL BOYKOTU
Konya'da, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu ve Karatay belediyeleri, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu

 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Konya Büyükşehir, Karatay ve Selçuklu belediyeleri, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle belediye işletmelerinden kolalı içeceklerin kaldırıldığı belirtildi. Belediyenin aldığı karar, resmi twitter hesabından da "Konya'da belediye işletmelerinden kolalı içecekler kaldırıldı. #BoykotaDestek" şeklinde duyuruldu.

Karatay Belediyesi tarafından da lokal, işletme ve sosyal birimlerdeki kolalı içecekler ve İsrail kökenli ürünler toplatıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarında İsrail mallarının kullanımına son verildiğini dile getirerek, "İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamdan dolayı İsrail malları ile ilgili boykotu destekliyoruz" dedi.

İsrail'in işlediği insanlık suçuna duyarsız kalmadıklarını, sosyal etkinlikler çerçevesinde yapmayı düşündükleri 18 mahalle şenliğini iptal ettiklerini bildiren Hançerli, "Bizler bayramı karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşarken, Müslüman kardeşlerimiz büyük bir vahşet içerisinde hunharca öldürülüyor. Gazze’de yaşananları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Bugün Gazze'de sadece Filistinliler değil insanlık da ölüyor" diye konuştu.

Selçuklu Belediyesi'nden de otel, hasta konukevi, işletmeler, belediye kantinleri ve hanımlara ait lokaller gibi tüm tesis ve iştiraklerinde İsrail menşeli malların satışının durdurulduğu açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.