Konya Bilim Merkezi açılıyor

Konya Bilim Merkezi açılıyor
Başbakan Erdoğan'ın cumartesi günü açılışını gerçekleştireceği Konya Bilim Merkezi, gazetecilere tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü açılışını gerçekleştireceği Konya Bilim Merkezi, basın mensuplarına gezdirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı açıklamada, Bilim Merkezi'nin Konya'nın en önemli markalarından biri olacağını söyledi.

Konya'nın sadece camileri ve türbeleri ile anılmayacağını aktaran Akyürek, kentin, üniversiteleri ve bilim merkezleriyle bilinir hale geleceğini ifade etti.

Akyürek, önümüzdeki günlerde Türkiye'de bilim merkezleri arasında bir rekabetin başlayacağını belirterek, Konya'nın bu konuda yerinin daha özel olacağını dile getirdi.

- Konya "Bilim Merkezi"ne sahip çıkmalı 

Merkezin planetaryumu, gözlemevi, laboratuvarları ve konferans salonlarıyla Türkiye'de örnek bir yapıya sahip olduğunu anlatan Akyürek, Konya'nın Bilim Merkezi'ne sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

Akyürek, Bilim Merkezi'nin en iyi şekilde değerlendireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Bilim Merkezi'ni Konya'nın markası yapmak ve kentin gücünü artıracak bir yapıya dönüştürmek. Şehrimizdeki odalarımızla ve üniversitelerimizle birlikte çalışacağız. Bilimsel toplantıları, çalıştayları burada yapacağız. Bilim merkezi yayınları ve filmleri serisi başlayacak. Bahçemize yeni arsa ilave edilerek büyük bir bilim parkı oluştu. Burada dünyadaki yapılabilir bilimsel çalışmaların, buluşların ve ilgi çekecek bilimsel unsurların modelini serbest çalışma alanına yapacağız. Örneğin Özbekistan'daki Uluğbey Rasathanesi'nin bir modelini yapacağız. Bunun gibi onlarca eser Bilim Merkezimizi güçlendirecek."

Türkiye'nin bu ölçekteki ilk bilim merkezinin Konya'da açılacağını vurgulayan Tahir Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük Bilim Parkı da burada açılmış olacak. Merkezimiz 550 bin metrekare alana oturmuş olacak. Burası yani Ankara Yolu, adeta 'bilim vadisi' haline gelecek. Başbakanımız 26 Nisan'da saat 12.00 gibi Bilim Merkezimizin açılışını yapacak. Sonrasında ise Şehir Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak. Büyük bir mitingle 30'dan fazla eserin açılışını yapmış olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.