Konya Bölge Jandarma Komutanı Sakaoğlu tutuklandı

Konya Bölge Jandarma Komutanı Sakaoğlu tutuklandı
Konya'da, FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 31 askerden, aralarında Konya Bölge Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sakaoğlu'nun da bulunduğu 23 kişi ile 2 ilçe emniyet müdürü tutuklandı.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 31 askerden, aralarında Konya Bölge Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun da bulunduğu 23 kişi ile iki ilçe emniyet müdürü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ın başlattığı soruşturma kapsamında, 16 Temmuz'da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Sakaoğlu ile 30 askerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 31 zanlıdan, aralarında Sakaoğlu ile bir yüzbaşının da bulunduğu 23 kişi tutuklandı, 8 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan askerler, "askeri kamuflajla" adliyenin nezarethanesine getirildi. Burada askerlere Jandarma Komutanlığından getirilen eşofmanlar giydirildi. Daha sonra askerler ceza infaz kurumu araçlarıyla Ankara'daki cezaevine gönderildi.

Askerlerin ifadelerinde "Bize verilen emirleri yerine getirdik. Her zaman dış göreve gittiğimiz gibi yine silahlarımızı alıp kışlamızdan çıktık. Bu darbe girişimiyle ilgili hiçbir bağımız yok" dedikleri öğrenildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demir ve Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.