Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya bu işi devirebilir mi?

Konya bu işi devirebilir mi?

Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü abimizin davetini kırmayarak dün planlanmış tüm programlarımızı iptal ederek sabahleyin soluğu Organize’de aldık. Konya’yı yöneten isimlerin büyük bir kesimi burada idi. Vali Muammer Erol, Tahir Akyürek Başkan, güçlü odaların başkan ya da temsilcileri ile gazeteciler ordusu burada idi.

Toplantı Türkiye’nin üreteceği otomobili ve otomotiv sektörünün Konya’da kurulması hedefine ilişkindi. Evet bu otomobil için bizden önce de bazı sanayisi güçlü şehirler talip olmuşlardı. Mesela Bursa gibi. Yıllardır bu şehirlerin tek bir artısı vardır o da denize yakın olmalarıdır. Bursa’nın Marmara’ya, Antep’in Mersin’e inmesi gibi.     

Konya ise Anadolu’nun tam göbeğinde de olsa limanlara olan sorunu nedeni ile hep geride kalmıştır. İnşallah hızlı trenin denize inecek olması. Yüksek hızlı tren hattının yük taşımacılığına da paralel şekilde inşası ile inşallah şehrin bu makus tarihi bir gün kırılacak. Ve işte o gün Konya sanayi gerçek anlamda patlayacak.      

Bu konuda ilgililer çalışıyor, Hükümet yetkilileri bu çalışmaları kabul etmiş durumdalar ve de Konya bürokratı, yerel yöneticileri, siyasileri ve iş dünyası ile görülmemiş bir şekilde kenetlenerek ısrarla yolunda ilerlemeye çalışıyor.

Bu toplantı da bana göre yine en zeki manevrayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Akyürek yapıyordu. Çünkü Konya sanayisinin Mersin’e inmesinin daha kestirme ve kolay bir alternatifi var orası da Silifke limanı.

Zaten yıllardır biz Konyalıların deniz suyunu görmek için 50 yıl öncesinden ilk gördüğü su da Silifke değil midir?

İşte kurnaz politikacı Tahir Başkan daha toplantı başlamadan Vali Bey yan odada bürokratlar ve sanayiciler ile istişare yaparken gazetecilerle Silifke limanının önemini işledikten sonra toplantıda da bunu ısrarla dile getiriyordu.

Keşke…

Ama Tahir Başkan bu.

Silifke liman olur. Uluslararası da olur.

Ancak yine o ünlü Alman lobisi Silifke’yi liman yaptırmaz. Bunu da en iyi Tahir Başkan biliyor ve bizlerin anlayabileceği şekilde fısıldıyordu.

Şimdi her şey bir tarafa Konya bu işi bu sefer becerebilmeli.

 Hele hele 1 Kasım’dan sonra Başbakan’ın şehri olarak bir kez olsun bir diş kırmalı. Bunun denize yakınlığı, şu sanayisi bu sanayisi olmamalı.

Mazeret kabul etmemeliyiz.

Tamam Kütükcü Başkan çok güzel dedi “Anadolu uyandı”… Evet vallahi de uyandık gibi. Ama Bakan Fikri Işık eğer doğru ise yerli otomobilde niye Zorlu’ya işaret ediyor. Hatta babayiğitliği aleni teklif ediyor.

Evet dünkü toplantıya katılan bütün Konya’nın büyükleri, mazeretleri nedeni ile katılamayan diğer isimler bu kez belki de ilk kez adam gibi kenetlenmiş gibiyiz.

Ama tırpanı yiyen bilir değil mi?

Otomobil fabrikası dendi mi hala Özkafa zamanında elimizden kayıp giden ve hala aynı bahanelerle uyutulduğumuz geliyor.

İnşallah bu kez olacak.

Olmalı da.

Eğer olmazsa yandı gülüm keten helva deriz haaa.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer hor eğer hürmet kişiye sözden gelir. Zehir ile pişen aşı yemeğe kim gelir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt toplayan üç tekerleklilere ciddi bir şekilde el atmanın zamanının geldiğini anlayabildiğimiz zaman daha iyi                 ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR