Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çeken Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Diş Aracı' örnek oldu

Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çeken Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Diş Aracı' örnek oldu
Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çeken Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Diş Aracı 'örnek oldu. Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı depremlerden etkilenen Hatay'a hizmet vermek için yola çıktı.

Depremin ilk anından itibaren ilçe belediyeleriyle birlikte Hatay'ın yaralarını sarmak için seferber olan Konya Büyükşehir Belediyesi, sağlık ihtiyaçlarını da unutmamış, önce Konya Diş Hekimleri Odası ile birlikte hayata geçirdiği "Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı"nı sonra da Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odası işbirliğiyle hayata geçirilen "Mobil Gözlük Aracı"Hatay'a göndererek depremzedelere hizmet vermeye başlamıştı.

aa-20230227-30426662-30426654-hatayda-depremzedelerin-dis-tedavileri-mobil-hizmet-otobusunde-yapiliyor.jpg

DSÖ'NÜN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi "Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, Türkiye'de deprem bölgesindeki sahra hastanelerini ve çadır kentleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un da dikkatini çekmişti.

Ghebreyesus, bir çadır kenti ve Konya Büyükşehir BelediyesiAğız Ve Diş Sağlığı Teşhis Ve Tedavi Aracı" fotoğraflarına yer vererek, "Hatay'da birçok insan depremler nedeniyle her şeyini kaybetti. Yetkililer, bu insanlara rutin aşılama, diş sağlığı ve çocuklar için psikolojik destek veren birincil sağlık merkezleri dahil karşılama merkezleri kurdu." ifadelerini kullanmıştı.

untitled-1.jpg

TEPEBAŞI BELEDİYESİ DE GÖNDERDİ

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı depremlerden etkilenen Hatay'a hizmet vermek için yola çıktı.

Tepebaşı Belediyesi'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım kampanyaları sürüyor. Bu çerçevede Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı diş tedavisi için gerekli olan ekipmanlar ile birlikte Hatay'a gönderilmek üzere yola çıktı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Diş Aracı 'örnek oldu

ATAÇ: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tepebaşı Belediyesi önünden Hatay'a yolcu edilen Mobil Diş Kliniği aracında incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Ataç, "Burada iki hastanın oturacağı, hekimin çalışacağı, bildiğimiz muayenede kullanılan ekipmanlar ve gerekli olan ilaçların hepsi var. Klinik hem çocuklara hem yetişkinlere hizmet verecek. Konya Büyükşehir Belediyesi de bu konuda önemli işler yapmışlar, duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Aracın önünde kuyruklar oluşmuş. Demek ki büyük bir ihtiyaç var. Onun için de bu konuda katkıda bulunacağımızdan dolayı çok memnunum" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Diş Aracı 'örnek oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.