Konya Büyükşehir'den Akşehir'e yeni kanalizasyon hattı

Konya Büyükşehir'den Akşehir'e yeni kanalizasyon hattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Akşehir ilçesinde 2017 yılı başından bu yana 16 bin 872 metre yeni kanalizasyon şebekesi yaptığını söyledi.

360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun en iyi uygulayıcısı unvanını alan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 3 yılı aşkın bir süredir Konya merkezinin yanı sıra hizmet alanına giren ilçelerde de yeni kanalizasyon şebeke çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni bağlanan mahallelerde yürütülen kanalizasyon şebeke çalışmalarının planlananın üstünde, yoğun bir gayretle devam ettiğini belirterek, “Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi ve arıtılan suyun tekrar kullanımının sağlanması için KOSKİ Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda ekiplerimiz, Akşehir ilçemizde yeni hat çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Akşehir’deki 5 mahalleye daha kanalizasyon şebekesi kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı başından bu yana Alanyurt, Kozağaç, Nasreddin, Ortaköy ve Yarenler mahallelerine muhtelif çaplarda toplam 16 bin 872 metre yeni kanalizasyon şebeke hattı döşediğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Akşehir’de 2017 yılı içinde yürüttüğü yeni kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları şu şekilde: Ortaköy Mahallesi’nde 10 bin 904 metre, Alanyurt Mahallesi’nde 4 bin 431 metre, Kozağaç Mahallesi’nde bin 184 metre, Yarenler Mahallesi’nde 284 metre, Nasreddin Mahallesi’nde 69 metre.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.