İsmail Detseli

İsmail Detseli

Konya çevre yolu projesi, Numune Hastanesi

Konya çevre yolu projesi, Numune Hastanesi

Bizim köyde bir yaramaz çocuk bir adamın camını kırmış adam çocuğu yakalayıp bir iki şamar atıp bırakmış. Çocuk adamın elinden kurtulduktan sonra adama bir kalay çekmiş ve ardından “Camı dersin, oluğu demezsin oluğu da ben kırmıştım” demiş. Meğer daha önce faili meçhul bir suçu da aynı çocuk işlemişmiş.

Şimdi bu fıkranın ardından “Metroyu raylı tren hatlarını diyorsunuz da çevre yolundan niye bahis yok acaba, çevre yolu yapılmaz ise şehir içinin her tarafını metro yapsanız trafik yine rahatlamaz” deyip konuya geçiyorum.

Ben duyduğum dedikoduların yalancısıyım. Şayet dedikodular yanlış ve maksatlı ise bir yetkili çıkar doğrusunu söyler, biz onu da bu köşemizden duyururuz.

Yok, Konya Büyükşehir Belediyesi büyük bir borç yükü altında imiş, yok bu borçların ödenmesi imkansızmış falan filan. Her ne kadar insanın inanası gelmiyor olsa da doğruluk payı da yok değil gibi. Sanal sokak haberleri ve fiskos gazetesi haberlerinde yok yok.

Yeni Büyükşehir yasası ile büyükşehirlerin çalışma hizmet alanları çok genişledi. Ancak eksiksiz hizmet vermek için bir defa hem dış görevlerde çalışanların haklarını koruyucu olacaksın, hem bizzat bu işleri yapan ekip ile sorunları konusunda bilgi alışverişi yapacaksın.

Son Konya’ya gelişlerinde Başbakanımız Davutoğlu, Konyalıların bunca yıldır AK Parti’ye verdikleri oyların karşılığını alacak gibiler inşallah. Hayalimizde olup da umamadığımız metro sözü ve bazı şehir içi raylı tren hatlarını bakanlığın üstlenmesi bizleri hem umutlandırdı hem de yüzümüzü güldürecek. Bir de 10 seneyi geçkindir taşeron işçi olarak çalışıp en ağır işlerde çalıştırılan garibanların kadrolarını verseler işler tamam olacak.

Her şey bir yana Konya yine de 12 yıldır işbaşında olan hükümete verdiği desteğin karşılığını tam olarak almış değil bence. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında Konya’yı öve öve bitiremez ve destekten yatırımlardan bahseder ama yatırımların hizmete dönmemesi veya dönerken birçok hatalı işler yapılması telafisi imkansız yanlışlara imza atılması tesadüf müdür yoksa bu şehri idare edenlerin istişare mekanizmasını çalıştırmaması mıdır bilemedik.

Şimdi Konya’dan ak süt gibi tertemiz geçmişe sahip bir de başbakana sahip olduk bu yüce Allah’ın bir lütfu. Konya şehrine ve burada yaşayan insanlara gerek il idaresindeki yetkililer gerek belediye idaresindeki yetkililer kendilerini daha yukarılara hazırlıyorlarsa önce buradaki icraatlarını düzgün eksiksiz yapacaklar sonra yukarılara tırmanacaklar. Bunu yapmadan yukarılara gitmek isteyenler ya halk tarafından hüsrana uğratılırlar ya da hak yanında vicdanları rahat olmaz.

Şimdi gelelim şu yıllardır yılan hikayesine dönen çevre yoluna… Ta kampüsten başlayarak şehrin etrafını kuşattığı arapsaçına dönen şehir trafiğini rahatlatacak tarım ve sanayi şehri olan Konya’da bu büyük araçların mutlaka ve mutlaka şehrin içerisine girmelerini önlemek açısından çok önemlidir çevre yolu. Konya, araçların makinelerin hiç durmadan çalışacağı günleri merakla bekliyor. Bir büyük metro hizmeti gelirken öteki hizmet askıya alınmamalı…

Numune Hastanesi de bir keşmekeş… Yılardır devam eden çalışmalar durmuş vaziyette… Yeniden ihale edilecekmiş. Ereğli çevre yoluna bir hastane daha yapılacak(tı). Ne oldu bu konu açıklığa kavuşturulmalı… Evet sağlık yönünden Konya, çok ilden ileri durumda eskiye bakınca bu hemen fark ediliyor. Yapanlardan, bu vaziyete getirenlerden Allah razı olsun. Konyalı yapılan hizmetleri görmezden gelmez ama acil olan işlerin de aksamasına rıza göstermez bundan rahatsızlığını her platformda belli eder.

Şunu özellikle belirtmekte fayda var. Konya’da iki dönem üç dönem başkan adayı gösterilen ve seçilen başkanların kendi oy potansiyelleri… Konyalıların Erdoğan sevgisi ve Erdoğan adına oy vererek bu zatları tekrar seçtirmesinden bu başkanlarımız kendilerine büyük pay çıkarmaktan vazgeçmeli. Sayın Davutoğlu’nun en kısa zamanda yani ilk dönemde “değişim” isteyeceğinden hiç şüphem yok.

Neden derseniz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nazlanmayan Konya seçmeni çok adayı beğenmediği halde kerhen gösterilen başkan adaylarına oy veriyor. Biz de veriyoruz. Burada Konyalının iktidara açtığı kredi var ama ne kadar devam eder bilemiyorum. Milletvekili seçerken yapılan temayül yoklamalarının aynısının belediye seçimlerinde de yapılmasını yararlı görüyorum.

Konya, 2023 vizyonunda iyi bir başarı grafiği yakalamış görünüyor. Merkezin belediyeleri de aynı hız ve tempoya getirmesi ise zaman alacak gibi. İnşaallah ben yanılıyorumdur.

Selam ve sevgiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR